Lite less men värmen är på intåg

Vi går in på sjunde dagen med sjukt barn hemma. Den här hostan som bara kommer utan några andra symptom är väldigt jobbig. Så här har det varit hela året med alldeles för många missade skoldagar. Bara djup hosta men ingen feber eller andra tecken och i övrigt lika mycket energi som vanligt. Covidtestet visade ingenting och igår besökte vi vårdcentralen och fick hem en hel massa medicin som ska testas för att kunna se om något hjälper. Kanske bara helt enkelt lättare att få infektioner som sätter sig på luftrören…

Dagarna som ser ganska lika ut i dessa tider blir liksom ännu mer likformade och begränsade när man har någon som är hemma med sjuksymtom. Usch, nu blir det gnälligt men så otroligt less bara. Får väl gnälla av mig lite:)

I helgen fick vi fram studsmattan (så mycket vårkänslor) och den användes flitigt i timmar. Vi tvättade cyklar och lagade god mat. Mycket handlar om mat just nu. Det är ju så man på något sätt kan sätta guldkant på tillvaron. Vi testar nya rätter och gärna från andra länder och äter lite mer lyx. Det blev hemgjord kycklingkebab med en vitlökssås som var helt magisk, oxfilé med grönpepparsås (barnens favorit) och sen frukost med egg benedict och nypressad apelsinjuice.

Idag har vi fått känna av nästintill sommarvärme. Ljuvligt! Mössa, vantar och vinterjackan åkte av. Och i helgen ställer vi om tiden för att få ännu längre och ljusare kvällar. Underbart! Det ger hopp om livet! Vi planerar för fullt hur det sista på vår uteplats ska se ut och det lär vara några timmars jobb till innan vi är helt klara. Det luriga är framförallt hur vi ska utforma allt runt spabadet. Bäst att passa på att köpa in lite material innan allt tar slut i bygghandeln igen.

 

Post Author: Malena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *