Ett år med hemmajobb

Med hopp om ljusare och varmare tider. Morgonpromenaden idag var kall men solig.

Hemmajobb. Låt oss prata lite grann om det. Under nästan ett års tid har både jag och min man jobbat hemma. Han konstant, jag till och från men på slutet mest från. Det är verkligen skönt att vi har varandra i det här för gemensamma luncher, morgonpromenader och lunchpromenader men också trist att nästan aldrig lämna hemmet och dess omnejd.

Njuta av en kaffe i vårsolen är inte så dumt.

Jag gillar att jobba hemma. Att få lugn och ro, kunna vara riktigt effektiv men ändå slänga in en tvätt eller två under dagen. Min man är inte riktigt lika förtjust. Jag kan i och för sig förstå det. Det beror nog helt på vilket jobb man har. I mitt jobb är jag mest beroende av mig själv medans han är beroende av en massa andra människor.

När man jobbar hemma kan man laga lyxlunch

Jag saknar dock den fysiska kontakten med folk. Att bara kunna snacka lite grann om vad som helst i kopieringsrummet eller på lunchen. Däremot saknar jag inte alls pendlingen och tidspressen för att senare på eftermiddagen hinna med alla barnens aktiviteter. Allt har sina för- och nackdelar.

Vårt nya hemmagym

En sak som mest har sina nackdelar är dock hur arbetsplatsen är utformad hemma. Under det här året så har jag dragits med nackproblem, ryggproblem och knäproblem. Trots att vi försöker hålla på rutiner och promenader så sitter man för länge i sträck vid arbetsplatsen och kanske inte alltid helt optimalt. Dessutom har träningen över lag blivit åsidosatt när vi inte gått till gymmet. Jag har varit hos kiropraktor och sjukgymnast men ändå känns det som om kroppen håller på att falla ihop. Det måste bli bättring.

Hemmagymmet är en så värd investering. Rehab och hemmagym. Here We go!

Post Author: Malena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *