Skridskor på sjön och kalasfirande

Vilken helg! Ren vintermagi och massor av utomhusenergi. Vi har spenderat otaliga timmar utomhus och det är så klart uttröttande men på ett härligt sätt. Solen har lyst och snön gnistrat.

Så här efter ett år med covid hängandes över oss så känns det inte alls märkligt att ha ett utomhuskalas i februari. Kusinerna kom hit på slalompremiär/12 års kalas i lördags. Vi började med någon timmes skidåkning för att sedan grilla korv i solen och så fick barnen ta ett dopp i poolen. Fem timmar utomhus gick helt otroligt bra men det var lite kalla tår när vi väl kom in.

På söndagen blev det återigen några timmar i slalombacken innan vi vågade oss ner till ”vår” sjö, Fjäturen, på eftermiddagen. Det var ett rejält lager slask under snön de första metrarna ut vilket gjorde att jag typ fick dödsångest men lite längre ut var isen fantastisk under all snö och uppmätte 10 cm vilket ändå ska hålla för 500kg på en punkt.

Vi skottade och skottade tills vi hade en stor isrink. Efter ett tag kom en annan familj med kids ner och hade med sig musik (skridskodisko) så grabbarna lirade hockey länge, länge tillsammans. Det var verkligen superhärligt!

Jag som har lite svårt för att gå ut på sjungande isar lyckades tillslut slappna av så pass mycket att jag kunde njuta av lite skridskoåkning och solens värmande strålar jag också.

Och vilken vinter vi har fått i år! Om förra årets var obefintlig så har vädergudarna tagit igen med råge i år och nu kan vi åka både skridskor och skidor utanför knuten.

Post Author: Malena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *