Vinter och tankar om ett år på ny plats

Snön knastrar under skorna när jag går min morgonpromenad och sällskapar barnen till skolan. När jag vänder hemåt igen och ser solen stiga upp över sjön så tänker jag på vilken tur vi hade som hittade hit. Det har gått lite drygt ett år sedan vi flyttade från stan och det har inte alltid varit helt enkelt. Vi har alla längtat tillbaka i perioder och efter olika saker men ju mer vi har kommit in i livet här ”på landet” så har det känts allt bättre. Corona har gjort det enklare med att jag har sluppit pendling och mestadels jobbat hemifrån så klart. Häromdagen hade äldsta grabben utvecklingssamtal på skolan och när läraren nu beskrev honom så lät det precis som den person som vi känner igen (han har haft det lite tufft med omställningen). Det kändes skönt i hjärtat!

När jag tänker efter under min promenad så bor vi verkligen helt optimalt. Vilken annan unge kan ta skidorna på axeln efter skolan och promenera till skidbacken. Dom har tillbringat otaliga timmar i backen trots ganska kalla kvällar uppemot 11 minusgrader. Hela gäng med ungar samlas där och åker. Från vårt område går det ett lämmeltåg med kids och det är så härligt att se. Vår yngsta har gått från att ploga hela vägen ner till att svänga fina svängar och trycka skidorna. Mängdträning ger uppenbarligen resultat. Att kidsen vill gå ut och hänga i backen istället för att sitta framför skärm känns magiskt och värt varenda krona som är spenderad på årskortet.

Det är ju inte bara på vintern som vi bor helt fantastiskt. På sommaren har vi tre sjöar på gång- och cykelavstånd och backen är helt underbar även då. Här promenerar vi upp på kvällen, njuter av solnedgången och den sista kvällssolen med en flaska bubbel. Det som verkar hopplöst är dock att området verkar ha blivit väldigt poppis. Kanske rent av för poppis… Vi flyttade ju när det nästan var lite svårsålt i området men nu går allt som smör och en tomt på 700kvm är nu uppe i ett pris av 5mkr (för bara tomten)… Jag som var lite sugen på att köpa tomt och bygga ett hus men det känns svårt.

Det får kanske helt enkelt bli i ett annat liv:)

Nu ska jag njuta av vintervädret och idag blir nog lunchpausen i skidbacken så att vi kan få åka på lite manchester.

Post Author: Malena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *