Sportlov, minibreakie och vintern som försvann

Sportlovet kom extra välsignat i år. Det behövdes liksom. Barnen behövde det och jag behövde det definitivt. Efter en hektisk jobbperiod så börjar jag nästan undra vad jag håller på med. Jag som prioriterar tid tillsammans stressar till jobb och aktiviteter hela veckorna. Så här vill jag inte ha det. Samtidigt har jag ett jobb som jag tycker är riktigt kul och att få vara egen är ett privilegium. Måste bara få tillbaka balansen men det är svårt när man har en restid på en timme enkel väg varje dag (det definitivt sämsta med flytten och något som jag har svårt att förlika mig med).

Skridskor åker man på sportlovet. Det är sen gammalt.

Barnen började med några dagar hos farmor och farfar. Vi tänkte att nu får de äntligen lite vinter och snö men icke. Att hitta vinter i år verkar svårt och jag tror minsann att den helt försvann. Jag och maken fick lite tid tillsammans bara vi och hann förutom middag på stan även med att få iordning på bottenplan i huset. Skönt!

Sport, sport, sport… basket utomhus i nysnö funkar väl?!
Att titta i bloggen när den är printad är så roligt.
10-årig förlovningsdag är verkligen något att fira. Samtidigt firar min farmor och farfar 60-årig bröllopsdag så vi ligger i lä.
Att utforska närområdet är kul och särskilt när man inte riktigt vet vad man har framför sig.

När barnen kom hem igen så var det dags för mig att gå på ledighet, sova ut på morgonen och bara mysa tillsammans. Lite spontant så bestämde vi att vi lyxar till det med en minibeakie. Jag och kidsen tog tåget till Västerås. Så smidigt och bara en timme från Stockholm. Väl där så hängde vi på Kokpunkten hela eftermiddagen (bästa vattenlandet enligt kidsen) tillsammans med måååånga andra. Det var en del köer och möra var vi när vi väl packade ihop. Då mötte maken upp och vi tänkte att vi lite spontant kunde gå ut och käka i Västerås. Tji fick vi. Allt var typ fullbokat och hungriga med ett humör som föll ordentligt efter klockan åtta på kvällen så fick vi tillslut ta första bästa hamburgerhak.

Åka tåg med barn är ett riktigt bra sätt att resa.
Kokpunkten. Gillar ni vatten och rutschkanor. Då är det här the place!
Västerås by night och ett alldeles ypperligt resemål för en minibreakie.

Vi tog en natt på hotell i Västerås (inget drömställe men helt okej till ett bra pris) och sedan fortsatte vi upp mot Borlänge och Romme. Vi har varit sjukt pep på att testa våra nya skidor hela vintern (ja den som uteblev) så vi kände att även om förhållandena inte var optimala så kör vi en heldag. Snön i backen var bara konstgjord, många backar var stängda och det var rejält isigt på sina håll men det var faktiskt bara lite kul att se att skidorna klarade sig riktigt bra. Helt plötsligt hade vi ju grepp trots att det kom en isfläck. På hyrskidorna har vi alltid kanat iväg som en vante. Trist med mycket folk i backen men på norra sidan så var det bättre och vi höll oss på det andra berget större delen av tiden. Underbart med rosiga kinder och att kunna vara ute hela dagen tillsammans. Tyvärr blev nog det här den både första och sista skiddagen för den här säsongen. Vi får helt enkelt ta nya tag nästa säsong och då vill vi åka till Åre. Det ligger på min bucketlist just nu!

Det var det lovet! Nu är vi nytankade med energi. I kväll ska vi sjunka ner framför mello och sedan drar vi igång vardagen igen.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *