Restaurangtips i Stockholm, Surfers

Plötsligt händer det. En barnfri helg när sportlovet har börjat och kidsen drar upp till farmor och farfar i Umeå. Då passar vi på att testa restaurangutbudet i stan. Att vara spontan en fredag i Stockholm är dock inte alltid så enkelt. På torsdag kväll sitter vi över en och en halv timme och försöker hitta ett ledigt bord på en restaurang. Vi är nära att ge upp när vi tillslut hittar Surfers som ligger på Regeringsgatan och vi blir nyfikna. Östasiatisk mat med inspiration från Kina! Vad passar inte bättre i dessa tider när Kina är på allas läppar.När man har flyttat ut på ”landet” så är en kväll på stan mest lämpad en fredag. Schysst att bara kunna gå ut från kontoret och njut av innerstads pulsen innan man beger sig hemåt. Och, Wow, vad vi blev imponerade av Surfers som knockade oss med spännande, otroligt goda drinkar, mysig atmosfär som tar oss bort mot varmare breddgrader och mat som är så stark att det stundtals sticker riktigt rejält på tungan men ändå helt magiskt gott. Kinesisk mat när den äts på ett ställe som det här, och inte en sunkig kinakrog, är magiskt bra. Det är helt enkelt två skilda världar. Men jag skulle kunna gå hit bara för drinkarna också.

Efter maten möter vi upp vänner som precis som vi har fått en barnfri helg. Mycket surr och något glas till, sedan en taxi hem till landet igen. En bättre fredag och har ni inte varit där så besök Surfers!

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *