50 saker om mig – som du kanske inte visste?!

”Det verkar florera en del listor på sociala medier just nu och jag tänkte att jag hakar på och bidrar med lite kuriosa om mig själv. Gör det du med? Välj ut någon punkt och skriv i kommentarsfältet om dig själv så blir jag glad!”

38 år, egenföretagare, fotograf, fotbollsledare, redovisningskonsult, mamma till två.

#1 Vad åt du till frukost? Idag var det farsdag så vi lyxade med hembakat bröd, ost och marmelad. Annats äter jag nästan alltid naturell yoghurt med hemgjord granola, ett kokt ägg med kaviar och kaffe så klart!

#2 Vilken film såg du senast? Ser inte på film så ofta utan föredrar serier men just nu så håller vi på att gå igenom några klassiker med barnen så då tror jag att det var; Jönssonligan dyker upp igen.

#3 Nämn fem saker man kanske inte vet om mig: Jag är extremt höjdrädd och det blir bara värre ju äldre jag blir. På en hängbro i Malaysia fick jag kräla mig över i ren dödsångest. Som liten ville jag bli fotbollsproffs men två avslitna korsband satte stopp för karriären. Om jag fick en son så skulle han heta Rasmus efter Rasmus på luffen för han va så söt. Japp, så blev det också. Min första resa utomlands gick till Turkiet med familjen sommaren -94 innan jag skulle börja 7:an. Jag minns det fortfarande så klart för det var sååååå stort att få resa utomlands och jag och syrran pluggade turkiska i veckor innan resan. Min favorit övning på gymmet är marklyft och som mest har jag lyft 120kg.

#4 Vilken film kan du alla replikerna till? Ingen. Om det är något som inte fastnar i mitt huvud så är det film och musikartister.

#5 Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men sedan inte gör det? Ja det skulle det förmodligen göra men nuförtiden skulle jag säga att den mesta kommunikationen går via appar eller att man ses.

#6 Vill du just nu göra några tatueringar? Nej absolut inte och har aldrig känt det behovet.

#7 Sover du med, eller utan kläder på dig? Vill helst bara vara inborrad under ett riktigt skönt täcke.

#8 Vilken parfym använder du? Oftast ingen alls faktiskt. Har helt vant mig av vid den vanan.

#9 Hur många landskap har du bott i? 4. Uppland (Solna, Sollentuna), Västergötland (Tranemo), Västerbotten (Umeå), Medelpad (Sundsvall).

#10 Sover du på någon särskild sida? Bara jag får sova så är jag nöjd!

#11 Är du en beroendemänniska? Nej det skulle jag inte säga.

#12 Vem är den roligaste människan du känner? Min vän Marie. När vi möttes första gången bar hon knallröda kläder och jag hade helt lila outfit. Det måste säga allt om vår relation:).

#13 Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej men någon parkeringsbot har nog dimpt ner i brevlådan.

#14 Dagens låt? Som tidigare nämt så är jag urusel på att komma ihåg musikartister och låtnamn. Det fastnar liksom inte, ointresse?… men den jag lyssnade helst på som barn? Magnus Uggla som sjunger om mamma som kommer med bullar och choklad.

#15 Har du varit med i tidningen? Ja ett flertal gånger i lokaltidningar både angående resor men även idrottsliga prestationer.

#16 Hur imponerar man på dig? Eftersom jag är en planeringsmänniska så blir jag impad när någon lyckas överraska mig.

#17 Vilken är din favorit Disney film? Jag säger Lejonkungen. Är det en Disney film?

#18 Vem ringde du senast? Min man så att jag kunde bli upphämtad på tågstationen.

#19 Vad skrämde dig om natten som barn? Jag var otroligt mörkrädd och trodde på monster i både garderoben och under sängen. Är jag själv hemma så kollar jag fortfarande igenom varenda vrå innan läggdags.

#20 Vilken är din favoritjulsång? Jag såg mamma kyssa tomten

#21 Vilken är din bästa egenskap? Att jag har koll och gillar att styra upp saker.

#22 Är du social? Både och skulle jag säga. När jag själv vill så gillar jag att socialisera men jag behöver också tid för lugn med familjen. Däremot så är kallpratsmingel inte min grej.

#23 Favoritland utanför Sverige? Måste nog säga Thailand på den. Framför allt som bas för längre resor men älskar att upptäcka nya ställen.

#24 Vad läser du just nu? Inte mycket alls tyvärr. Men behöver tips på böcker att fördriva tiden med på pendeltåget. Hit me!

#25 Hur mycket kontanter har du på dig just nu? Inga. Jag har typ aldrig kontanter och jobbar stenhårt för ett kontantfritt samhälle. Mina år på bank och framför allt i kassan har gjort att jag typ har fobi mot kontanter. Om vi är utomlands får min man hantera alla snuskiga pengar.

#26 Favoritskådespelare. Pass. Kan inte säga att jag har någon. Det viktiga är att filmen är bra.

#27 Isglass eller mjukglass? En riktigt varm sommardag på stranden. Då säger jag givet en popup med cola smak (barnsligt god) eller en annan isglass om det inte finns.

#28 Vad är det första du gör på ett hotellrum? Testar sängen.

#29 Från vem är ditt senast mottagna SMS? En förälder till barnens klasskompis.

#30 Vad stod det? Kalasinbjudan.

#31 Vad skulle du vilja lära dig? Massor. Älskar att lära mig nya saker. Jag vill lära mig att spela tennis på riktigt. Dessutom behöver jag utveckla mitt pingisspelande så jag kan hänga på resten av familjen. En kurs i att utveckla beachvolleyboll spelet hade också stått högt i kurs. Har jag nämnt att vi är en idrottstokig familj:).

#32 Vad var ditt senaste inköp? Generellt sätt så köper vi inte så mycket saker men nu när vi flyttat till hus så har det handlats en del till huset. En ny säng levereras på måndag och det känns awesome!

#33 Till vem sa du ”Jag Älskar Dig” senast? Mina barn och min man får höra det flera gånger per dag så någon av dom var det med all säkerhet.

#33 Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln i morse? Att jag börjarrynkor runt ögonen och nej, jag har inte åldersnoja så jag får väl tro att det beror på att jag har skrattat så mycket.

#34 Vad väljer du, godis eller chips? Godis. Har varit en riktigt godisråtta men när barnen bestämde att de skulle ha ett godisfritt år så har mitt intag också minskat drastiskt. Idag är jag knappt sugen längre.

#35 Din absolut sämsta egenskap? Jag behöver jobba på att låta saker passera utan att älta.

#36 Vad är ditt favoritdjur? Nej sorry. Jag är verkligen inte en djurmänniska.

#37 Hur lång är du? 164 cm

#38 Vilken är din ögonfärg? Brun

#39 Om du skulle ändra någonting hos dig själv, vad ändrar du? Jag är faktiskt nöjd med både mig själv och mitt liv just nu. Får man säga det? Det enda jag skulle önska är att jag kunde lägga lite mer tid på min träning så att jag känner mig stark.

#40 Vad värdesätter du hos dina vänner? Att vi har en okomplicerad relation och kul tillsammans!

#41 Vilket av plaggen i din garderob är din favorit? Kläder har inte varit prioriterat de senaste åren då vi lagt alla våra pengar på resor. Inser att jag just nu skulle behöva byta ut stora delar av min garderob. Men älskar att krypa ner i mina mysbyxor så det får väl bli dom. Och tjocksockar… som husägare gäller det att hålla nere temperaturen så vad skulle man göra utan tjocksockar.

#42 Vad får dig att gråta? Typ allt nu för tiden. Jag kan fälla en tår av både glädje och av sorg. Det enda som är definitivt är att jag har väldigt lätt till tårar.

#43 Nämn tre saker som får dig att le? Mina barn (för det mesta:)), att få vara ute en solig dag och när jag och min man får tid att träna tillsammans.

#44 Om du fick tre önskningar, vad skulle det vara? Mer tid med familjen, att vi får vara friska och att vi mår bra (känns lite pretentiöst, funderade en stund på fred på jorden, ingen miljöförstörelse osv… då allt det hade varit magiskt men svårt), just nu, att vi får möjlighet till en långresa snart igen.

#45 Vilka är dina favoritserier på tv? Blacklist. Den har pendlat i kvalitet mellan säsongerna men just nu är den riktigt bra. Annars är danska kriminalserier oftast en favorit.

#46 Vad har du på dig just nu? Svarta finbyxor och vit kråsblus med en orange adidaströja över (sitter i bilen efter en farsdagsfika).

#47 Vilken superkraft skulle du välja – att kunna flyga eller att vara osynlig? Det hade ju varit coolt att flyga men eftersom jag är höjdrädd så måste jag nog ändå svara osynlig. Det skulle varit riktigt häftigt att ibland få vara med barnen på grejer där man inte riktigt får vara med. Typ första skoldagen.

#48 Vilket är ditt favoritgodis? Alla former av lakrits.

#49 Vad är din största fobi? Om höjdrädsla är en fobi så får det nog bli det.

#50 Vilken resa drömmer du om? Just nu har jag svårt att tänka på något annat än beachvolleyboll på Koh Lanta. Det hade varit magiskt med långresa i vintermörkret och kombinerat med att upptäcka någon annan del av Asien. Jag vill också åka till Italien igen!

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *