Höstlov, flyttlass och ny skola

Yeay, we did it! Att flytta, vilken jäkla pärs. Så glad att vi var förnuftiga nog att ta ledigt hela höstlovet. När vi trodde att vi hade ett lass kvar med lastbilen så hade vi tre! Och sedan… alla flyttkartonger bara inösta i huset. Bära, få panik över vart grejer ska vara, bära, trappa upp, trappa ner och så en trappa upp igen. Stegräknaren har överhettats av att ha tre våningar. Vi har slitit. Det enda vi inte gjorde själva var flyttstädet ur gamla lägenheten. Ville bara lämna och klokt val.

Flyttlasset gick många svängar.

Skönt i alla fall att flytta till nytt. Inget spacklande, målande eller korrigerande men däremot tapetsering och massor av nya borrhål att göra. Vi är så klart inte klara. Lampor, hyllor och mattor ska införskaffas men vill samtidigt vara moget klok och bo in oss innan beslut tas. Det ska kännas rätt när vi väl investerar.

Vårt❤️

Hur känns det då? Jo, det känns helt underbart! Känslan av att faktiskt komma hem till ett riktigt hem där vi vill bo. Här kan vi leva på riktigt igen. Det var länge sedan vi kände att vi hade ett sånt hem. Och barnen är också supernöjda. De utropar var och varannan dag att det inte är lika mycket trafik här och att vi har närmare naturen. Dessutom har de fått ett eget pingisbord som lite muta och det kanske gör sitt.

Nytapetserat.

Så, ni fattar vad vi har ägnat hela höstlovet till va. Packa upp, packa upp och packa upp. När söndagen närmade sig så hade vi två riktigt stissiga grabbar hemma. De klättrade bokstavligt talat på väggarna. Jag kände själv en stigande nervositet för deras skull. Efter lovet var det dags att börja ny skola. Det var kanske en utav de saker som de allra minst ville byta och de utryckte sin nervositet över att inte få några nya vänner. Att lämna gamla skolan var otroligt sorgligt. Men oj vad vi har blivit glatt överraskade. Redan efter första dagen kom barnen glatt hemstudsande och efter första veckan så har vi märkt att de är glada på ett helt annat sätt än tidigare. De har redan fått vänner och till och med (hör och häpna) så spelar åttaåringen fotboll varenda rast.

Vi hann med lite Halloween mys också.
Och grabbarna blev sugna på att knacka dörr. Skörden de kom hem med var enorm och då äter de ju inte ens godis:)

Det enda smolket i bägaren skulle väl vara att min resväg till jobbet, dörr till dörr, tar nästintill en timme (om tåget går som det ska). Men då får jag iof mer vardagsmotion än jag fått tidigare och det går ju alltid göra någonting åt det.

Så härligt att ha flyttat. Det firar vi så klart!

Nu tar vi långhelg, ska på 80-års kalas och byta till vinterdäck (bara vi lyckas ta oss hela vägen på sommardäcken). Ciao snyggingar!

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *