Skogsdag i Tyresta Nationalpark

Den här helgen har vi myst tillsammans utan maken som roar sig på egen hand. Ibland kan det vara härligt att få rå om varandra i andra konstellationer. Framför allt så blir grabbarna så mycket mer ansvarstagande och kramiga när man ibland är själv med dom.

Vi har haft en superhelg och våren har verkligen visat sig i framkant. Idag så styrde vi upp en lek och skogsdejt med kompisar som också var utan sin pappa. Det blev mammor och barn som knatade hela 7,5 km genom Tyresta Nationalpark. Tappra fötter som tog sig fram och när vi insåg att hela dagen hade gått, ungefär  6,5 timme, så måste man bara vara imponerad över kidsen. Till och med mammorna var helt slut när vi kom tillbaka.

Jag inser nu att vi bara måste ha ett triangiakök. Så himla smidigt och ibland skönt att slippa göra upp eld. Vi har grillat falukorv, gjort quesadillas och till och med äppelpaj i det medhavda köket. Har verkligen längtat efter skogsluft och att få ta oss ut i naturen utan en massa måsten och uppstyrda aktiviteter. Det var underbart och energigivande (även fast jag just nu är helt slut). Till och med barnen kröp i säng tidigare än vanligt och helt frivilligt så det måste innebära att skogsluften gjorde gott.

Visst ser vi ut som riktigt skogsproffs (gamla scouttakterna sitter nog i).

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *