Moppeutflykt till Hot Springs utanför Krabi

Nu när bron har byggts mellan Lanta Noi och Lanta Yai så är det bara en bilfärja mellan öarna och fastlandet. Dessutom håller vägarna på att rustas upp och är på sina håll betydligt mycket bättre än för några år sedan. Därför bestämde vi oss för att ta mopparna hela vägen in mot Krabi för första gången någonsin. Strax innan Krabi (eller egentligen en bit efter att man kommer ut på den stora motorvägen som leder mot Krabi åt ena hållet och Trang åt andra hållet) så finns det ett antal olika varma källor och pooler. 

Moppefärden tog dryga en och en halv timme (och då låg vi på med en snitthastighet på mellan 60-70km/h). Vägarna var riktigt bra och oftast med en bred vägren där man kan köra med moppen. Strax innan vi skulle svänga av mot källorna så blev vi för första gången stoppade i en poliskontroll. De ville se våra internationella körkort (som vi inte har) men med några glada leenden och 500 bath fattigare per person så hade vi efter en kort stund skaffat oss en papperslapp som tydligen ska gälla som om vi har ett internationellt körkort. 

Vi kunde köra vidare och kom tillslut fram till Hot Springs. Att vi kom hit under lågsäsong är nog ett måste. Parkeringen är gigantisk men var nu nästan tom (och trots det kändes det som att det var alldeles för mycket folk). Källorna är naturliga och håller en temperatur på runt 42 grader. Detta innebär att man inte kan vistas i vattnet så mycket längre än 15-20 minuter. Tänk er ett varmt Thailand och sedan krypa ner i det varma vattnet (kanske ännu mer magiskt på Island där det blir större kontraster). Det var så klart häftigt men sedan blev man ganska mör. Inträdet till källorna är 500 bath för två vuxna, två barn och två moppar. Det var riktigt kul att testa att köra moppe så pass långt och vi kan garanterat tänka oss fler liknande utflykter framöver.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *