4 island tour med grottsimning och fiskspaning

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte har speciellt mycket till övers för de alldeles för kommersialiserad turer som finns runt om på Lanta. Helst av allt åker vi någonstans på eget bevåg och för att slippa den stora kommersen. Tyvärr så har de flesta olika snorkelturerna blivit alldeles för många och, de annars så vackra öarna med deras stränder och hav, har blivit överbefolkade av turister. Jag skulle verkligen önska att man gjorde någon form av kvot över hur många som fick åka till olika ställen varje dag. Nåväl. Ska man åka på någon form av tur så är det i alla fall på lågsäsong som man bör göra det. Fortfarande mycket folk men inte alls i närheten av högsäsong. 

Vi har varit på Koh Rok ett antal gånger men numera trängs speedboatsen längs stranden så att man knappt ser den. Nej tack. En gång tidigare, för många år sedan, var vi på 4 island tour och minns att det skulle vara lite roligt att ta med barnen på den. 4 island tour innehåller ett snorkelstopp från båt vid Koh Chueak (inte alls bra snorkling om du frågar mig), ett fotostopp vid Koh Waen, lunchstopp vid Koh Kradan (bästa snorklingen men kan vara packat med folk under högsäsong och ett stopp vid Koh Mook (där man simmar in i en grotta för att sedan komma in på en gömd strand. Gömd och gömd, den fylls med turister men vi hade tur och var sista båt in och fick ha den nästan för oss själva). Barnen tyckte helt klart att snorklingen var det roligaste. Sjuåringen har inte testat med snorkel tidigare utan bara kört cyklop men det gick hur bra som helst. Grottan var också rolig och lite spännande när det blev helt kolsvart.

Jag skulle säga att det är en helt lagom tur med barnen med varierad sysselsättning under dagen. Snorkling varvas med strandhäng och turen i grottan. Har man gjort det en gång så är det bra sedan. Nu har våra grabbar varit med på turen. Nästa gång så väljer vi att åka med dykbåt eller själva ta oss till någon ö (då får man stranden nästan för sig själv när speedboatsen åkt därifrån).

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *