Höstlovsstart

Tro det eller ej men vi har höstlov även här borta på ön långt bort från Sverige. Det är härligt att få en veckas ledigt med strandhäng och äventyr tillsammans. Lagom till höstlovsstarten så verkar vi också ha turen att monsunen har börjat vända. Havet är mycket klarare och lugnare, dagarna varmare med mera sol. Vi firade in lovet med häng på Rock Beach Bar tillsammans med vänner och fortsatte sedan med Halloweenfest med flera familjer från båda de svenska skolorna.

Jag har länge haft en längtan efter att få testa att sova en natt i Old Town som ligger på andra sidan ön. Oftast åker vi dit på dagen och käkar lunch i hettan men det skulle vara häftigt att få uppleva stället även på kvällen och sova över på pålarna över vattnet. Oftast är man dålig på att utforska närområdet så nu bestämde vi oss för att tillfället i akt. Vi susade i väg på mopparna och tog oss först förbi Old Town hela vägen ner till södra delen av ön. Där lunchade vi och hängde på Pirate Adventure Resort. Själva stället är ganska gammalt men har fått en uppfräschning sista året och har numera en häftig pool med dödskallegrotta. Hela stället är värt ett besök och om man vill så kan man också sova över i deras bungalows som ser ut som båtar. 

Efter häng i poolen så drog vi vidare till Old Town. Hade inte bokat något boende men det är ju fortfarande lågsäsong (i alla fall enligt mig) så det var inga problem att hitta något ledigt. Efter två nitlotter så fann vi tillslut ett riktigt bra ställe. Fresh House ligger ute på pålar med utsikt över vattnet och eftersom vi var själva på stället så fick vi rummet längst ut med en magiskt vy. Ägaren var väldigt trevlig och tog hand om oss på bästa sätt och på kvällen kunde vi sitta och lyssna på när tidvattnet drog in under oss och havet brusade. 

På morgonen ställde jag klockan på 06.00 eftersom Old Town ligger på soluppgångssidan av ön. Vanligtvis är vi vana vid solnedgångar men nu ville jag liksom passa på att få spana på soluppgången. När jag satt ute på terrassen och njöt av den svala morgonen så kom Hugo och kröp upp i knät då han märkte att jag hade gått ut. Så vi satt där tillsammans och såg solen stiga upp över Lanta. 

Old Town är inget ställe som man stannar på en hel dag när solen steker på som mest så vi fortsatte vår färd över ön och bort till Klong Nin för strandhäng och chill. Nästintill folktomt fortfarande och med klart vatten så var det bara att njuta.            

Idag har vi haft en heldag på vår strand och med inköp av en stor skyffel så har vi grävt en megagrop (för er som följer oss på instagram så har ni säkert sett). Nu får vi se vad fortsättningen av lovet bjuder på. Vi kommer i alla fall inom en snart framtid få besök av en morfar och så kommer fler vänner ner. Dessutom räknar vi med mer vattenlek på flera olika sätt.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *