Marknadsdag och färska råvaror

Varje dag i veckan kan du hitta frukt/grönsaks- och fiskmarknaden någonstans på Koh Lanta. På måndagar, onsdagar och lördagar passar vi på att shoppa loss då den håller till på ställen lite närmare där vi bor. Det är härligt att kunna gå och välja färska råvaror. Idag hade vi bestämt oss för att göra fisk i ugnen till middag och hittade oss en lagom stor King Makrill. Till det blev det några bonusräkor, bara för att det är lyxigt och en mangosalsa med massor av koriander, rödlök, tomat och chili. Inte speciellt ofta som vi faktiskt orkar laga till en hel måltid själva men när vi väl gör det så är det så värt det.

Ett tips är att ta med egen kylbag för att kunna förvara fisk och skaldjur i då det kan vara drypande varmt mitt på dagen.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *