Djungeläventyr till vattenfallet

På Koh Lanta finns det ett vattenfall som ligger nere vid stranden Klong Jark. Det är ett riktigt spännande äventyr för både barn och vuxna och en helt lagom dagsutflykt. Vår yngsta deltagare var endast fyra år men det funkade ändå bra. Stigarna är leriga, hala och stenarna ibland lömska men det är det som är lite utav hela äventyret. Ibland får man vada i vatten och ibland klättra uppför branta stigar.

Vår sjuåring hade till helgen önskat sig en tur i djungeln så då passade vi på att besöka vattenfallet. Förra gången vi var här så missade vi att gå upp ovanför vattenfallet där det samlas vatten i olika etapper så den här gången var det ett givet mål för dagen. Att ta sig upp dit med fem barn var dock lite av en utmaning i den hala leran. Det var brant och väldigt smalt på sina ställen. Inget att rekommendera för någon med barn, som har en mamma som är höjdrädd dessutom. Men vattenfallet, vilken belöning när man traskat i djungeln och är helt sjöblöt av svett. Så svalkande skönt att ställa sig under det forsande vattnet.

Att tänka på innan man beger sig av mot vattenfallet. Med barn så tar det ett tag att ta sig dit och hem. Ladda upp med snacks, nötter och frukt. Ta också med ordentligt med vatten då man blir väldigt törstig i den fuktiga och varma djungeln. Glöm inte gympadojjor på fötterna. I djungeln finns inte bara apor utan även ormar, skorpioner och andra djur som du helst inte vill kliva på med flipflops. Dessutom är de hala stenarna och sliriga stigarna bäst att ta sig an med gympaskor på fötterna. Badkläder är ett måste och myggsprej både innan man beger sig in i djungeln och efter att man har tagit sig det välförtjänta badet.      

Barnen verkligen älskar den här utflykten och jag kan inte annat än att hålla med om att det är både spännande, utmanande och vackert. Just idag fick vi förmånen att se en apa just ovanför oss i ett träd annars var det väldigt lugnt med djur. Naturen är dock också fantastisk med alla lianer, tjocka och höga träd som letar sig upp bland molnen och vattnet som porlar hela vägen upp till vattenfallet.

Trots att vi var ute i ungefär tre timmar så höll barnen gott humör i princip hela vägen. Lunchen blev alldeles för sen och intogs inte förrän vid halvtretiden på ett strandhak nere på Klong Nin. Då var både barn och föräldrar utan energi, trötta men nöjda. Jag rekommenderar verkligen den som har tröttnat på stranden för en stund att ta sig en djungeltur till vattenfallet. Utflykten passar de flesta och kan anpassas efter lite yngre deltagare men medföljande barn bör klara av att gå på egna ben ungefär en halvtimme enkel väg.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *