Vardagssysslor

Våra vardagar är precis så som vi vill att dom ska vara här nere. Frukost på balkongen. Kaffe och knäckebröd med stekt ägg. Sedan kommer den kanske mindre roliga delen, som alltid resulterar i en massa gnäll, insmörjning av solkräm och myggmedel. Förstår liksom inte vad som ska vara så svårt att förstå. Nu har vi levt med den här proceduren under ett flertal år men det spelar liksom ingen roll. Samma visa varje dag, samma gnäll.

Grabbarna tar sig sedan helst själva till skolan och vi vuxna promenerar ner till stranden för en morgonpromenad. För övrigt så är vi så himla glada över allt spännande som barnen får vara med om här i skolan på Lanta. Förra veckan fick de åka upp i bergen för att lära sig mer om hur man planterar bergsris och nu i veckan stod ett besök i mangroveträsket med apor och vinkkrabbor på schemat.  Jag och maken låter tankarna och fantasin flöda på morgonpromenaderna och har verkligen tid för reflektion tillsammans. Så bra!

Efter promenad blir det en sväng till gymmet för att lyfta lite skrot. Trots att gymmet har fått en stor ansiktslyftning så är det fortfarande ett ganska traditionellt, lite ruffigt gym. Ibland, för att det ska lukta gott så sprutar de lukta-gott-spray framför AC:n så att man knappt kan andas inne i lokalen men för det mesta är det helt okej.

Lunch intas med fördel på något billigt thaihak alternativt på balkongen. Vi har en ganska tight resbudget vilket gör att vardagar är sparadagar inför helgen. Efter tips så har vi återigen hittat någon som säljer magiskt god hel grillad kyckling vilket är perfekt träningsmat i kombo med frästa grönsaker. Kaffe på balkongen. Ja, vi har med oss svenskt kaffe. Finns att köpa bryggkaffe på affären men svenskt kaffe är alltid svenskt kaffe liksom.

Hämtar barnen på skolan. Ofta blir det lek med någon kompis, mellis och sedan strandhäng. Vårt fritids efter skolan består av en hel strand där vi lirar beachvolleyboll, king, strandtennis och badar. Ibland köper vi med mat och äter på stranden i solnedgången, ibland åker vi till något thaihak inne i Saladan (huvudorten) och ibland äter vi på balkongen (skurar på kvällarna kan ibland göra att man hellre stannar hemma).

Sedan är det lässtund, läxläsning och godnattläsning innan sängdags. När barnen har somnat så river jag och maken av ett eller två avsnitt på en serie. Det var ungefär så vår dag såg ut idag och ungefär så som den kommer att se ut imorgon. Underbara vardag liksom!

Det som är kul nu när våra vänner har kommit ner är att det finns lekkompisar i huset (har nästan bara varit vi här tidigare) och kidsen ser man knappt till. De leker och leker. För barnen som annars är uppvuxna i storstad så är det en enorm frihet att vara här på ön och med närhet till vänner.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *