Ett återbesök på Nåttarö

Sommaren 2018 skulle bli vårt tältningsår. Så blev det inte riktigt (trots att bilen var packad med tält och sovsäckar hela sommaren). Men tillslut, sista helgen på semestern, så lyckades vi klämma in en obligatorisk tälthelg med vänner. Vi gjorde en favorit i repris och åkte ut till fantastiska Nåttarö utanför Nynäshamn. Supersmidigt med pendeln som stannar precis vid hamnen och sedan båt i ungefär en halvtimme.

Slutet på augusti innebar mycket mindre folk vilket var skönt. Det var också lite blåsigare väder men det gjorde absolut ingenting. Barnen badade lite grann, vi vuxna höll oss på stranden. På kvällen hyrde vi bastun och då var det lättare att hoppa i plurret. Vi njöt av promenader, grillning (precis lagom till att eldningsförbudet upphörde) och så klart en massa surr och lek. Älskar tältning. Så enkelt, billigt och naturnära! Bästa sättet att spendera en helg på hela familjen.

Barnen var sugna på det mesta i fiskdisken i Nynäshamn.
Det är lite packning när man ska tälta nio personer. Tur att barnen börjar kunna bära själva.
När man är på tältsemester så hjälps alla åt och dessutom helt frivilligt.
Vi passade också på att fira 8-årig bröllopsdag i sanden. Inte illa!
Två fotografer på samma ö. Då kan det se ut så här.
Första och sista mashmallowsgrillningen för i år.
Kvällsdopp.
Det bästa myset! Att krypa in i tältet och läsa under ficklampans (nej, förlåt. telefonens) sken.
Morgonkaffe med vy.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *