Astrid Lindgrens Värld

I mitten på augusti besökte vi Astrid Lindgrens Värld för tredje gången. Det blev ett helt perfekt besök och vi kan konstatera att åldrarna 7 och 9 år på barnen har varit helt klart bäst. Nu var de tillräckligt gamla för att uppskatta alla teatrar och faktiskt tycka att det var dom som var bäst i hela parken. Innan besöket hade vi plöjt igenom både Bröderna Lejonhjärta och Mio Min Mio i bokform och film för att de skulle ha lite bakgrundskoll. Det tror jag var ett smart drag. Sist vi var där så höll de på att bygga om Törnrosdalen och Körsbärsdalen men nu fick vi äntligen se dom. Enligt barnen så var dessa världar helt klart bäst och vi vuxna är benägna att hålla med. Här lekte skådespelarna med barnen mellan pjäserna och barnen kunde på riktigt leva sig in i världen.

Vi hann så klart inte med alla teatrar men gick på så många som vi bara kunde. Den sista striden i Törnrosdalen är ett måste! Wow, vilken bra föreställning. Mio min Mio var också riktigt bra och Emil i Lönneberga håller alltid hög klass.

På kvällen checkade vi in på Stadshotellet inne i Vimmerby och det var ett smart drag. Trötta ben kunde pausa och Vimmerby är i sig en väldigt mysig liten stad. Vi traskade upp till gatan där Astrid Lindgren fick sin inspiration till Kalle Blomqvist, vilken idyll, och njöt av kullerstensgatorna i solnedgången.

Tänk att kunna få leka i en miljö helt anpassad efter barnen.
Astrid Lindgrens Värld är så pittoreskt och idylliskt.
Dags att kolla på Karlsson på Taket.
För stadsbarn så är det fascinerande bara att få stanna och spana på kossor.
Dags att besöka Körsbärsdalen.
Törnrosdalen.
Och så körsbärsblommor så klart. Precis som det ska va!
Stadshotellet i Vimmerby ligger mitt på torget där barnen kan springa och leka i små hus och på ett piratskepp.
Vimmerby, bara det värt ett besök.
Lite paus på Kalle Blomqvists gata.
På väg hem stannade vi i Gamleby för lite bad. Ett perfekt dagstopp mellan Vimmerby och Stockholm. Här fanns dessutom ett hopptorn upp till 10 meter. Nioåringen hoppade från 10 meter två gånger och sjuåringen från fem meter en gång. Båda var väldigt nöjda!

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *