Krabbfiske på Tjörn, Bohuslän

Efter Norrland så mötes vi av Thailandsvärme när vi klev av tåget i Stockholm. Klockan 11 på kvällen var luftfuktigheten enorm och temperaturen visade upp emot 28 grader. Det var olidligt att vara i en lägenhet utan AC så vi bestämde oss för att snabbt packa om och dra söderöver igen. Oturen förföljde oss dock och trots att bilen var packad för tältning i Bohuslän så blev det inte mycket av den varan. Först så stannade bilen och var tvungen att lämnas in på verkstad. När vi väl kom iväg så drog det in stormoväder på västkusten så tältning var inte alls att rekommendera. Vi fick några extra dagar med mormor och morfar (tack för all er gästfrihet i sommar) och stughäng. Vilken bonus! Sedan fick vi en fantastisk dag på Tjörn med ytterligare Thailandsvänner innan vi drog inåt landet igen. Västkusten i sommar har verkligen visat sig från sin bästa sida och vi inser att vi måste få mer. Salta bad och krabbfiske hela dagen kan inte bli annat än succé.

För er som har vägarna förbi Motala så rekommenderar vi starkt ett stopp på deras playa. Helt fantastiskt bra och Sverige längsta insjöstrand utmed Vättern.
När bilen pajade hann vi istället med lite trädklättring på Isaberg, Hestra.
Högt upp i träden.
Hur länge kan man egentligen fiska krabbor? Väldigt länge…
Med utsikt över Tjörnbron.
Fiska krabba med kycklingben går alldeles utmärkt.
Vilken Bullerby idyll. Alla barn på bryggan samlas kring krabbfisket.
Så klart man måste ha krabbrejs när de ska släppas tillbaka. Först ner till vattnet vinner…

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *