Takbar i Solna

Det kanske bara är jag, men under de senaste veckorna så har det varit mycket snack om en viss takbar i Solna. Tydligen hade hotellets takbar utnämnts till topp tio i världen utav nya takbarer. Eftersom vi har gångavstånd till hotellet och jag, faktiskt ganska länge, varit sugen på att testa både pizzan och solnedgången på taket så var vi nu helt klart tvungna att göra slag i sak. Vi måste testa The Winery Hotel!

The Winery Hotel, ligger en kort promenad från både Mall of Scandinavia och Friends Arena ut med E4:an. Hotellet har specialiserat sig på vin och har sin egen vinproduktion vilket är coolt och jag gillar hotell som har ett koncept, är genuina och utmärker sig från mängden.

Längst upp på taket ligger deras takbar med egen pool. Poolen får endast nyttjas av hotellets gäster och man kan köpa in sig i ett dagrum men baren är öppen för alla. Här har man en härlig vy ut över Solna och kan njuta av en skön sommarkväll. Har man tur så går det också en och annan luftballong över taket och förhöjer sommarkänslan. Vi var där en fredagskväll och det var väldigt lugnt (kanske lite för lungt). Skulle önskat lite mer skön musik för äkta mingelkänsla. Husets egna röda vin fick tummen upp av maken medan det vita och rosé var slut vilket var synd. På taket går det beställa lite småplock i matväg så som charkbricka och två olika sorters pizza. Pizzan var av det italienska stuket och var riktigt bra.

Vi ger takbaren ett helt klart godkänt betyg och gillar den industriella känslan och det renodlade konceptet. Att mäta sig med exempelvis de asiatiska takbarer som vi tidigare har testat blir kanske svårt, taken är oftast högre där och städerna mer lysande, men har du vägarna förbi Solna/Mall of Scandinavia/Friends Arena så testa gärna The Winery Hotel. Som Solnabo så känner man sig dessutom extra stolt över att vi faktiskt har en takbar!

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *