Jobbveckor på sommaren

Det finns ett flertal positiva effekter av att faktiskt gå in och jobba någon vecka under sommarveckorna. Tempot är allt som oftast betydligt lägre vilket gör att man får tid att städa undan och komma i kapp. Dessutom är man redan nere i varv när semester tar vid och semestermode infaller betydligt snabbare. En annan positiv effekt är att de som faktiskt jobbar kommer närmare varandra och man får tid att lära känna sina kollegor på ett helt annat sätt. Eftersom vi brukar vara utan barnen just de här veckorna så finns också tiden att utnyttja kvällarna på ett helt annat sätt. Cykla till ett klippbad och bada, hinna träna och äta en god middag. Ja, allt detta får plats på en kväll!

Vi försöker ta tillvara på tiden så mycket det går. Trots den stadigt ihållande värmen så har vi prioriterat gymmet (har varit alldeles för slappa där den senaste tiden) och så har vi passat på att måla om. Tänk att sju års skit på väggarna kan synas så mycket när man väl börjar stryka på ny färg. Inser nu att vi kanske skulle kunna kosta på oss en ommålning lite oftare än så.

Nu börjar vi dock sakna våra yrväder rejält. De gjorde en blixtvisit hemma hos oss med mellanlandning mellan Finlandssemestern med mormor och morfar och innan de åkte vidare till farmor och farfar för segling. Då gällde det att ladda upp med massor av kramar och att bara vara tillsammans. Två veckor är en låååång tid ibland men betydligt längre för oss föräldrar än för barnen tror jag. Rapporter säger att 7-åringen är en riktigt storfiskare och att 9-åringen simmar som en fisk i vattnet. De har det bra med andra ord och njuter av sitt sommarlov.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *