Barn i stan – 10 saker att göra med kidsen om du är kvar i stan under sommaren

”Luften är het och solen bränner på. Inomhus, nej tack! Vad ska vi då hitta på? Här kommer några utav våra favorittips för dig som är kvar i stan med barnen.” (Obs! Alla åsikter är våra egna och ingen annans:). För dig som inte bor i Stockholm med omnejd så gör ett besök i vår vackra huvudstad eller så kanske några av tipsen ändå går att tillämpa hemma hos er!

  • Gör en utflykt till Ålsten i Bromma. Här hittar du stans absolut godaste italienska glass (förlåt, gelato) hos Gelato Scarfo. Gjord på färskaste råvaror och smälter i munnen. Jag lovar, ni blir inte besvikna och förmodligen vill ni bara ha mer.
  • Brygg- och klippbada vid Brunnsviken. Stadsnära med tunnelbana till Bergshamra eller Universitetet. Buss 515 går från Odenplan och stannar vid Hagaparken för att sedan fortsätta bort mot Solna och Sundbyberg. Jag föredrar cykel men att ta sig runt hela Brunnsviken kan vara kämpigt för mindre barn. Stanna på vägen och ät medhavd picknick.
  • Gör egen isglass med massor av färska frukter och bär. Kul att göra tillsammans, gott och nyttigt att äta!
  • Cykla till (cykel på pendel går bra) något stadsnära strandbad. Solna har fått ett nytt fräscht strandbad (något för litet enligt min mening) bortanför Pampas Marina. Här har ni en härlig stadsvy med utsikt bort mot Kungsholmen. Klipporna runt Kungsholmen funkar alltid men kanske är lämpligt för något äldre barn och på söder hittar ni badet vid Tantolunden med både bryggor och sandstrand.
  • Thaibåten på söder har för oss blivit en årlig favorit. Här kan man sitta antingen på båten eller ute på pråmen som gjorts om till sandstrand med palmer (det finns till och med en krokodil i vattnet) och känna sanden mellan tårna. En kall Singha eller Chang smakar som i Thailand och det är lätt att drömma sig bort medan barnen leker med hink och spade i sanden. Maten är dessutom riktigt bra och känslan av Thailand har aldrig varit så nära som när man befinner sig där.
  • Gå till biblioteket och frossa i spännande böcker som helst avnjutes i skuggan på en filt tillsammans med ett glas iskall svalkande saft. Harry Potter ligger högst upp på vår boklista just nu och barnen älskar dessa böcker.
  • Besök en takbar. Jag rekommederar The Winery Hotel i Solna som blivit utnämnd till en av de tio nya bästa takbarerna i världen. På taket finns pool för att svalka sig. Köp in er och bada på taket hela dagen, njut av solnedgången och ha en härlig hemester eller åk dit för en drink i solnedgången.
  • Bangolfa tillsammans. Personligen gillar jag den relativt nya anläggningen i Sundbyberg. Här finns både äventyrsgolf i en härligt lummig miljö men också traditionell filtbana. De som jobbar vid banan är alltid pigga på att ge tips och visa barnen hur man slår en hole-in-one. Svalka er med en kombinerad mjukglass/slush efteråt (det är i alla fall våra barns favorit). I Kristineberg på Kungsholmen hittar ni Golfbaren där det även serveras något svalkande i glasen för de vuxna.
  • Aktiva barn? Ge dom en utmaning och gör den tillsammans! Vi har gjort ett aktivitetschema för sommaren med burpees, löpning, armhävningar och lite annat smått och gott som återkommer veckovis hela sommarlovet. Nioåringen går in för detta taggad som bara den och tillsammans blir det ju ännu roligare. Ta vara på de något svalare morgontimmarna eller de ljumma kvällarna.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *