Midsommar

Vi har njutit av en helt underbar maj och en bra start på juni. Men när midsommar närmar sig så är det som om vädret helt enkelt har bestämt sig för att tjura. Första dagen med långbyxor, kallt och blåsigt. Men vi står emot. Sillunchen och grillkvällen får avnjutas inomhus men sjukampen klarar vi av utomhus. Strumpbyxor på huvudet, nycklar i rätt lås och spiktävling är några av de grenar som klaras av. Någon midsommarstång lyckas vi dock inte hinna med utan det får räcka med en snabb sväng om runt en hink med blommor (kanske just för att barnen är föga imponerade av denna tradition).  När midsommarafton är slut så spricker det upp igen och värmen återvänder, precis som det ska vara, traditionsenligt. Vi lämnar barnen för en vecka med mormor och morfar och beger oss tillbaka hemåt i midsommartrafiken (nästa gång blir det en extra dag ledig efter midsommar också). En veckas jobb och sedan startar den gemensamma semester.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *