Sommarlov

Skolavslutning, det är nästa så att det pirrar i magen även på mig. Så många minnen och så härliga känslor. Ett helt långt sommarlov ligger framför fötterna. Igår firade vi in grabbarnas sommarlov, först med sång på skolgården och sedan den obligatoriska jordgubbstårtan till förmiddagsfika. Tänk att ett år som andraklassare och förskoleklassare nu har passerat. Jag är så himla stolt. Men mest blir jag lycklig när jag hör hur grabbarna redan pratar om hösten och hur mycket dom ska lära sig då och att sjuåringen längtar efter att få lära sig klurigare tal i matte. Jag hoppas att deras skolmotivation och glädjen att få vara där kommer att finnas kvar länge, länge. Det säger också mycket om vilka bra lärare de har, som lyckas hålla i deras nyfikenhet och utmana dom. Tack, tack, tack!

Nu väntar 10 veckors sommarlov. Välförtjänt. Massor av häng tillsammans och med släkten. Morföräldrar, farföräldrar och kusiner ska besökas och det är precis som det ska vara. Barnen har tre veckor föräldrafritt medan vi vuxna jobbar. Lyx för dom och lyx för oss. Vi ser fram emot mycket bad, en och annan glass, alla former av träning (gärna en hel del beachvolleyboll) och framför allt att bara få vara tillsammans.

Även om sommaren till viss del måste planeras (med pusslet som ska läggas för att barnen ska få ett långt sommarlov) så gillar vi att ha det ganska öppet. Inte allt för mycket planer, ta dagen som den kommer och ibland låta vädret styra aktiviteterna. Så får det bli i år också! Kanske Gotland och kanske Astrid Lindgrens Värld får sig ett besök. Skara Sommarland hade också varit kul men vi får se. Någon tältnatt här och där blir det dock definitivt.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *