Solmogna citroner och snötäckta berg

Vi vaknar till en klarblå himmel, yes! Besöker apoteket och inhandlar lite snabbt solskyddsfaktor till ansiktet vilket visar sig vara ett bra val. Tar linbanan upp till Monte Baldo, 2250 meter högt. Det är magiskt! Solen strålar och värmer, snön ligger kvar på stora delar utav toppen. Jackan åker snabbt av och vi vandrar runt på toppen, njuter av en magisk utsikt över Gardasjön och ser hur folk kastar sig ut med paragliding ut för berget. Skulle kunna stanna hela dagen där uppe men vi har begränsat med tid och tre timmar får räcka för den här gången.

Åker linbanan ner och fortsätter med bilen mot nästa mål. Hade tänkt stanna en sväng i Riva del Garda men det känns för mycket som en större stad så vi drar direkt vidare till Limone sul Garda där vi ska bo över natt. Vägarna på den här sidan sjön är annorlunda och vi åker genom massor av härliga tunnlar på krokiga vägar utmed bergets fot.

I Limone sul Garda varvas olivträden med citron och apelsinträd. Staden ligger utmed vattnet men med berget direkt i ryggen. Det innebär branta slingrande vägar och helt galet mysigt. Vi ropar högt av förtjusning när vi ser vårt hotel. Det ligger i en liten hamn och är så galet pittoreskt, så rätt. Yeah, lycka!

På eftermiddagen vandrar vi mest runt och njuter av allt vackert. Dricker ett glas vin eller två, tar en charkbricka och kanske även en gelato (visst måste man få en om dagen). På kvällen hittar vi en undangömd lyxrestaurang som serverar avsmakningsmenyer, bort från alla turisthak. Vi nöjer oss med varmrätt men bjuds ändå på förrätt och ett glas Limoncello efter maten. En riktigt bra avslutning på en magisk dag.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *