Gardasjön, en pärla

Vi landar på Bergamos flygplats utanför Milano. Regnet öser ner och det är mörkt. Hyrbilen hämtas ut ganska snabbt och sedan drar vi ut på motorvägen mot Gardasjön. På en dryg timme har vi tagit oss till vårt första stopp och övernattningsställe i Sirmione. Boendet är riktigt bra, mysigt och genuint innanför borgmurarna. Vi lyckas hitta en familjeägd restaurang som håller öppet bara för oss kl 23.30. Det serveras gudomligt goda pizzor och iskall chardonnay. Italien, vi är äntligen här!

När vi vaknar smattrar regnet mot kullerstenarna. En klassisk italiensk frukost med croissant, cappuccino och apelsinjuice avnjuts på ett närliggande ställe (besvikelse dock över att hotellfrukosten inte serveras då det är för lite folk på hotellet). Vi tar oss runt Sirmiones halvudde i lätt duggregn, spanar in olivlundar och bebyggelsen känns som tagen ur en sagobok från medeltiden. Det är vackert men vi misströstar lite över att dimman ligger tät över Gardasjön. Bestämmer oss för att fortsätta med bilen mot vårt nästa stopp och övernattningsställe, Malcesine.

Åker på slingrande vägar längs med sjön, genom små medeltidsstäder och helt plötsligt börjar solen skina igenom molnen. När vi kommer fram till Malcesine så fortsätter vi strosa runt. Även här finns en stor borg, kullerstensgator och gamla hus. Men nu ser vi även bergen i bakgrunden och även bergen på andra sidan sjön. Känns som vi är i alperna. Det är så otroligt vackert! Äter gelato, dricker ett glas rosé i solen, spanar in folk och njuter av utsikten.

Framåt sen eftermiddag köper vi lite småplock från affären som vi avnjuter på piren ute vid havet. Sommarkänslor! Imorgon hoppas vi kunna bestiga berget Monte Baldo men idag var molnen och dimman för tät för att utsikten skulle bli bra. Avslutar kvällen med ännu en pizza och kan konstatera att vi älskar Gardasjön so far.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *