Påskhelgen

Påskhelgen försvann i ett töcken av sjukstuga. Det som skulle blivit en härlig familjehelg blev istället ett evinnerligt knapprande av alvedon. Mormor och morfar anlände på fredagen och vi började helgen med att återuppliva gamla thaiminnen på Koh Phangan inne i stan. So far so good. Maten där håller en klass för sig och atmosfären är som vanligt i Thailand (fast nu i Stockholm), barnvänlig.

På lördagen stod det äggletarjakt med uppdrag och äggknäckartävling på schemat. Barnen var så klart väldigt förtjusta! Pingisturnering på matbordet och dueller i shuffleboard klarades också av men bastubadande fick ställas in. I år hoppade vi över all klassisk påskmat (för mycket stök och tid i köket) och satsade i stället på en trerätters påskmiddag. Sparris, lax och parmesan till förrätt, oxfilé med rödvinssås till varmrätt och en påskig citrontårta med passionsfrukt och mango till efterrätt. Lyckat men tråkigt när halva sällskapet känner sig dåliga. Söndag och måndag spenderades mest i soffa och säng innan det var dags för mormor och morfar att ta med sig barnen hem till sig för påsklovsvecka. Nu ligger jag och försöker kurera mig. Italien väntar och jag måste bara bli frisk.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *