Planering inför Gardasjön

Det är vår i luften! Solen skiner, snön har smält bort och påsken är på ingång.

Om en vecka flyger jag och maken till Bergamo utanför Milano. Det är dags för vår årliga ”utan barn resa”. Upplägget på den här resan blir lite annorlunda mot tidigare resor och jag håller på att längta ihjäl mig. Det ska bli riktigt spännande och just nu visar prognosen rent vädermässigt på 21 grader!

På flygplatsen står en hyrbil och väntar på oss. För ynka 400kr har vi hyrt bil i fyra dagar och ska ta oss öster ut mot Gardasjön. Det blir en ganska intensiv resa med nya boenden varje natt då vi vill ta oss runt hela sjön. Efter att ha reseplanerat och googlat runt så har vi fastnat för Sirmione, Malcesine (för att kunna ta en tur upp på berget Monte Baldo) och Limone sul garda för stopp med boende.

Vi behöver tips på mysiga, genuina italienska restauranger och vad vi absolut inte får missa. Blir nog en del ytterliggare reseplanering i påsk. Förberedelser och att drömma sig bort är ju halva resan! Sist jag var i Italien var när jag och en kompis tågluffade genom Europa 2001 och jag ser verkligen fram emot ett nytt besök i landet.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *