Vårvinter i Romme

Äntligen var det dags för nioåringens efterlängtade födelsedagspresent. Tre dagars häng i Romme alpin och boende på ski lodgen tillsammans med vänner. Vi älskade ju Romme alpin redan när vi var här i januari (läs mer om det här) men den här resan blev ju lite annorlunda eftersom vi bodde nästan i backen. Här kommer våra tankar om helgen.

Skidåkningen;

Det finns bara ett ord för att beskriva totalen och det är magi! Vi hade otrolig tur med vädret och njöt av vårvintersolens underbara strålar mesta delen utav tiden. Eftersom vi bodde precis vid backen så var vi på plats när dom öppnade och fick åka i helt nypistade backar. På söndagen var det lite längre köer och mer folk i backarna. Måndagen och tisdagen var det inga köer och vi kunde åka precis hur mycket som helst. Romme passar bra för barnfamiljer. Många olika nedfarter och varierad terräng men ändå inte alltför branta backar. Alla barnen åkte sista dagen dom svarta backarna och var superstolta. Nu var dessutom alla backar öppna vilket inte var fallet vecka två och backen hade öppet till 16. På söndagen när det var mycket folk så höll dom dessutom bonusöppet till 16.30. Bra där!

Boende på ski lodgen;

Nja säger jag där. Visst det var skönt att bara kunna gå ut i backen och rummen var fräscha. Plus också till pingisbord och lekrum men servicen var så där och maten höll väl ingen superklass. Vi hade gjort en bokning för fyra vuxna och fyra barn och när vi skulle checka in fick vi veta att den bokningen var för ett rum med fyra!? sängar. Hur kan man ens kunna göra en bokning för åtta personer i ett rum när det inte finns sängar till alla. Tillslut fick vi ett rum till med bastu vilket va gött så att vi alla kunde basta tillsammans men vid utcheckning så tyckte dom sedan att vi skulle betala extra för det. Gissa scenen. Hade sett fram emot en riktigt schysst hotellfrukost men apelsinjuicen var blaskig och brödet riktigt trist. Vid middagen var servitrisen snäsig mot både oss och sina kollegor. Fatta att hon fällde en drypande kommentar till sin stackars kollega när vi satt där och skulle inta vår mat. Nja, Romme ski lodge, ni har lite att jobba på när det kommer till service och det lilla extra. Kunden först, eller vad är det man brukar säga. Alternativen till boenden är dock inte så många och om man inte vill bo en bilresa bort från backen så är ski lodgen ändå ett bra alternativ. Rekommenderar att ta med korv och hamburgare att grilla till lunch på de grillar som finns.

Kompisåkning;

Barnen har älskat varje minut av att göra den här resan tillsammans med kompisar. Eftersom det skiljer en del i kunskap gällande skidåkning på våra två grabbar så brukar vi ändå få dela upp oss när vi åker. Nu kunde de äldre barnen åka ihop tillsammans med två vuxna i svarta backar och de yngre kunde köra tillsammans i de lite lättare backarna (stor favorit var calles kurvor med hopp). Vi vuxna fick också lite socialt umgänge, kortspel och ett glas vin innan ögonen gick i kors vid niotiden. Bra kombo med andra ord!

Nu är vi klara med vintern för i år. Den har varit magiskt bra med snö och skidåkning men nu är det dags för vår.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *