Tips på sportlovsaktiviteter

Vabbuari har verkligen tagit oss med storm och gjort att vi knappt har haft en dag utan att någon av oss har varit sjuka. Ändå kan jag känna glädje över att faktiskt vara i Sverige den här vintern. Kombon av snö och sol är magisk och barnen älskar vintern. Att se glädjen när de stapplar runt på skridskorna, tar fart i pulkabacken eller lär sig att åka utför i svarta backen är oslagbar.

Vårt sportlov har inte börjat på bästa sätt men vi hoppas på snabbt tillfrisknande så att vi kan njuta av Stockholm i vinterskrud. För ja, det är precis vad som har inträffat, ett sportlov precis som det ska vara. Snön dalar ner och har lagt sig som ett täcke utanför, isarna är tjocka så att det går att köra bil på dom och solen skiner igenom när den kan.

Därför tänkte jag nu bjuda på våra bästa sportlovstips utan att spendera allt för mycket pengar.

  1. Grilla korv och dricka varm choklad. Den allra bästa aktiviteten så klart. Ta och packa väskan med sittunderlag och bege er ut tillsammans. Att belöningen för att gå en promenad är varm choklad brukar pigga upp varenda barnsben. Kombinera det med korvgrillning över öppen eld så får ni en riktigt vinnande kombo. 
  2. Skridskor. Det enda som behövs är skridskor och så klart hjälm (brukar gå att hitta begagnat till en billig penning). De flesta ishallar har gratis åkning för allmänheten vissa tider. Men bäst är så klart att bege sig ut på någon isbana/naturis när vädret tillåter. Härlig, gemensam aktivitet som ger rosiga kinder och lyckliga barn. 
  3. Pulkaåkning. Japp, jag ska inte sopa under stolen med att mamma är minst lika glad för den här aktiviteten. Se till att inte fastna med att stå och titta på utan va med och åk vettja, upplev barndomsminnen när dom var som bäst och kasta er utför backen. Jag lovar att ni och kidsen kommer både närmare varandra och får en rolig stund tillsammans.
  4. Kryp ner i soffan och läs en spännande bok. Biblioteket är en otroligt fin källa till gratis aktiviteter och gratis lån av böcker. Jag älskar det! Ta en tur till biblioteket tillsammans, hitta en bra bok att läsa tillsammans när ni kommer hem. Kryp ner i soffan bland kuddar och filtar och mys av högläsningens bästa stund. Rekommenderar Astrid Lindgrens klassiker Mio min mio och Bröderna Lejonhjärta som vi precis har avklarat.
  5. Baka. Det alltid mysigt att planera, läsa recept och sedan tillsammans baka eftermiddagsfikat. Gott blir det också så klart! 
  6. Spela spel. Kör ett maraton med spel och låt alla bestämma sitt favoritspel. Utmana varandra och passa på att byta spel med kompisar under sportlovet.

Det finns så klart en uppsjö med andra aktiviteter, både kostnadsfria och sådana som kostar pengar. Det här är vad vi ska fokusera på den här sportlovsveckan. Mysig kvalitetstid tillsammans utan några större utsvävningar. Jag ser fram emot att bara få vara och ha tid till långa frukostar, sovmorgon och tid, om vi blir friska…

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *