Vinter när den är som bäst

Dagarna går i en rasande fart och avlöser varandra med jobb, aktiviteter och träning. Jag har massor av tankar i huvudet som jag skulle vilja komma till skott med men tiden räcker inte riktigt till. Glädjen är dock stor över att snön äntligen har anlänt till huvudstaden. Något kaos eller riktigt snöoväder blev det aldrig men nu njuter vi av att faktiskt kunna vara ute på eftermiddag och kväll efter jobbet. Pulkaåkning och snögubbsskapande står på den dagliga agendan och det är helt underbart. Dessutom blir allt så mycket ljusare nu när snön ligger vit på backen. Älskar verkligen riktigt vinter! Min helg började med att jag och alla kollegor på fredagen efter jobbet drog för att testa att lösa hemliga rum på Escape stories. En kul grej men kanske inget som jag skulle göra igen. Efter det blev det middag inne i stan och det är inte varje dag som det händer. Gott och väldigt trevligt!

Sedan var det tidig uppgång på lördagen då volleyboll stod på schemat. Den yngsta hade träning medan den äldre skulle spela sin första inomhusturnering. Kul att se men kallt om fötterna. Tur att snälla lagkompisarnas mammor ställde upp och lånade mig både tjocksockar och en kopp kaffe. Solen gnistrade utanför hallen så i pausen passade jag på att ta en härlig vinterpromenad.

Kvällen avslutades med vänner på besök och trerätters middag så full rulle hela dagen.

Idag när vi vaknade upp så hade lilleman feber och maken kände sig risig. En dag inomhus för deras del med andra ord. Jag och åttaåringen passade istället på att få en riktigt mysig mor och son dag. Ibland är det skönt att bara få vara två. Allt som oftast prioriterar vi att vara alla fyra men man märker att grabbarna uppskattar att vara ensam med en förälder. Och jag också för den delen. Att bara kunna lyssna och ägna uppmärksamhet till ett barn är bra ibland.

Vi testade pulkabackarna runt omkring där vi bor, solen sken och snön knastrade så där härligt under skorna. Helt fantastiskt vad man kan få energi av att allt är så vackert. Efter lunch så blev det en promenad och fika. Massor av prat och funderingar. Jag hann en sväng till gymmet när mörkret hade lagt sig och efter middagen åkte vi till skridskobanan och kvällsåkte. Vi har haft mycket bråk senaste tiden med åttaåringen och det här var nog en riktig välbehövlig dag med uppmärksamhet och att komma nära. Energiboost delux! Hoppas nu bara att de två andra tillfrisknar snabbt och att vi slipper bli sjuka.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *