Dalarna och Romme Alpin

”Solen stiger sakta upp över bergen. Himlen skimrar i pastelliga färger. Snön gnistrar och backarna ligger nypistade framför oss. Första åket får vi nästan för oss själva. Tänk känslan, tänk magin! Det är utförsåkning när den är som allra bäst.”

Vi har hyrt en typisk dalastuga helt klädd i furu. Stugan ligger magiskt vid en sjö med bästa läge för att ta del av soluppgångarna. Stugan ligger inbäddad i ett tjockt täcke av snö. Från taket hänger långa istappar och snön frasar under skorna. Det är vinter på riktigt. Vi tillbringar dock inte så mycket mer tid än att sova i stugan då målet är skidåkningen. Men en bastukväll då kroppen känns mör är välbehövlig.

En halvtimme med bil från stugan ligger skidanläggningen Romme alpin. Här tillbringar vi tre hela dagar med skidåkning. Vi har valt söndag till tisdag i slutet av jullovet för att komma ner i pris och för att slippa trängsel. På söndagen är det en del folk i backen men ändå inga direkta köer. På måndagen och framför allt på tisdagen är det näst intill folktomt. Vi kan åka så mycket vi bara orkar och däremellan har vi lunchpaus vid grillen. Barnen går på skidskola 1,5 timme per dag och utvecklar sin skidåkning något enormt. Benen är trötta i slutet på dagen men endorfinerna och solenergin hög. Vi får njuta av hela dagar med sol och soluppgångar och solnedgångar som gör himlen magisk.

Romme Alpin ligger två och halv timme med bil från Stockholm. Ett helt okej avstånd även för en dagsutflykt. Skidanläggningen har 13 liftar och 31 nedfarter vilket är fullt tillräckligt för några dagar. Under vår vistelse hade inte alla backar öppet men det kändes ändå helt okej. Området är väldigt familjevänligt och dom svarta backarna känns kanske lite mer som röda.

Vi är mer än nöjda med vår lilla vintersemester och kan konstatera att riktig vinter är så underbart. Så snälla, snälla, ge oss lite mer snö!

Post Author: Malena

1 reaktion på ”Dalarna och Romme Alpin

    Vårvinter i Romme – Resefamiljen.se

    (20 mars, 2018 kl. 21:11)

    […] på ski lodgen tillsammans med vänner. Vi älskade ju Romme alpin redan när vi var här i januari (läs mer om det här) men den här resan blev ju lite annorlunda eftersom vi bodde nästan i backen. Här kommer våra […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *