Reseönskelista 2018

Så här framåt jul kan det vara tid att blicka framåt och titta på mina resedrömmar inför 2018. Ingenting bokat än så länge. Så hej tomten! Här kommer mina önskelista utan inbördes ordning.

 1. Skidweekend med familjen. Japp, nu när vi kommer att vara hemma i Sverige under vintern (vilket inte inträffar så ofta) så önskar jag att vi får minst en långweekend tillsammans i skidbacken med mycket snö, rosiga kinder, bastubad och varm choklad. Helst skulle jag vilja klämma in två weekends med skidorna på.
  Säfsen var en favorit och kanske blir det en repris?!
 2. En barnfri weekend tillsammans med min man. Vi brukar försöka få till i alla fall en sådan här helg per år och dom är ovärderliga med massor av energipåfyllnad. En stad i Europa hade varit trevligt. Längtar tillbaka till både Barcelona och Prag men Italien eller Österrike vore också trevligt. Island eller Irland ligger också högt upp på önskelistan. Men skulle också kunna tänka mig en kortare resa i Sverige, tänk spa eller roliga aktiviteter.
  Barnfri weekend i Amsterdam förra året.
 3. Att upptäcka Sverige i sommar. Jag vill verkligen spendera tid på Gotland och utforska ön. Västkusten ligger också på önskelistan. Fiska krabbor med barnen i Bohuslän, äta färska räkor och njuta av sandstränderna i Halland.
  Jag drömmer om vyer som den här till sommaren. Nåttarö, Stockholms skärgård, juli 2017.
 4. Att bila alternativt ta tåget ner genom Europa tillsammans med familjen är en dröm. Besöka sagoslott i Tyskland, äta äkta italienska gelato och bara göra resan till ett äventyr.
  2004 bodde jag en sommar i Prag och reste runt i hela Tjeckien. Europa har massor av underbart vackra platser som jag vill besöka. Den här bilden är från Karlstejns fästning utanför Prag.
 5. Fjällvandra med familjen. Bo i tält och stugor. Känna lugnet borta från storstaden, dra in frisk fjälluft i lungorna och njuta av storslagna vyer.
  Skuleberget på Höga kusten är så nära fjällvandring som vi har kommit hittills.
 6. Sol och bad. När hösten och mörkret drar in så vill jag dra iväg med familjen. Helst länge (läs Asien), men om möjligheten inte finns, så i alla fall en kortare solsemester för att ladda batterierna. Jag tänker en ö med kritvita sandstränder och turkost vatten.
  Vem vill inte vara på ett sånt här ställe när mörkret drar in över Sverige?! Koh Bulone, Thailand, november 2014.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *