Kidzania

Ja faktiskt! Utan några som helst tillstymmelse till muta så förtjänar den här barnaktiviteten ett helt eget inlägg. Vi var här för tre år sedan och barnen älskade det. Sedan vi berättade att vi skulle hit igen så har dom varit väldigt förväntansfulla. Tankarna och idéerna om vad de skulle göra och hur det såg ut har varit många. Jag klassar den här formen av lekland riktigt högt.Kidzania ligger i Siam Paragon med uppgång från fjärde våningen. En hel värld är uppbyggd för att barnen ska få testa på olika yrken och göra saker så som i verkliga livet. Vid inträdet får de en summa kidzaniapengar som sedan kan spenderas på att till exemplen lära sig göra sushi, (sexåringen har ätit sushi till frukost, lunch och middag idag), cola eller nötter. När man sedan testar olika yrken (brandman, pilot, hårfrisör, brevbärare för att nämna några) så tjänar man sedan mer pengar. En låtsasriktig värld för barn helt enkelt. Det bästa är att vuxna inte alls får vara med utan bara titta på. Allt blir alltså helt på barnens villkor med handledning av personalen.Personalen är fantastisk och man märker snabbt att barnen som inte kan så mycket engelska ändå förstår och kan kommunicera mer än vad vi först hade trott. Vi hängde på låset och spenderade sedan hela sex timmar inne på leklandet. Det är vardag och knappt några väntetider. Så grabbarna hann med att testa alla grejer dom ville göra. Efter kidzania så fortsatte vi en sväng bort till MBK för att shoppa jeans. Kvällen avslutades sedan återigen på Siam Paragon och 4:e våningen. Vi hade fått tips från vänner om en grym japansk buffé (850 bath per person, barnen gick in gratis) på Oishi Grand. Den var definitivt värd sina pengar. Vi frossade i sushi och skaldjur som tillagades på alla möjliga japanska sätt. I buffén ingick dricka (ej alkohol) och kaffe på maten. Det fanns också ett riktigt bra dessertbord med pannacottor, chokladmousse, hägendazglass i massor av varianter och annat gott. Vi spenderade närmare två timmar i restaurangen och var mycket mätta och nöjda efteråt. En intensiv dag med många intryck.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *