Bangkok, en stad som behöver tid

Vi har anlänt till Bangkok. Det var några år sedan sist och jag måste bara säga att för varje gång vi kommer tillbaka så gillar vi staden mer och mer. Det tar ett tag att lära känna Bangkok och ta staden till sitt hjärta. Att hitta oaser där man gillar att vara är inte alltid det enklaste men hittar man dom så är det oftast riktiga pärlor. Vi har bokat in oss på Berkeley Pratunam hotell som ligger ganska centralt. Nära både skylinen som tar oss till och från flygplatsen för 40 bath per person men också nära alla stora shoppingmalls. Egentligen gillar vi att bo i Sukhumvit men eftersom vi bara har några få dagar så ville vi minska ner alla former av restider.

Vi är så nöjda med läget på hotellet och direkt utanför hittade vi en riktig storstadsoas direkt. Pratunam nightmarket (vilket är ganska känt) ligger precis intill hotellet men på andra sidan hittade vi fram till Neon nightmarket. En lite mer avskild del på ett torg. Kändes ganska hippt och väldigt genuint mysigt men med modern känsla. På torget var det uppbyggt baracker med uteserveringar och där man också kunde sitta på taket. Nedanför hittade vi lite schysstare marknadsgrejer och massor av matstånd där det osade underbart av thaimat, färsk fisk och en massa andra spännande saker. Vi fördrev faktiskt hela kvällen på området och kommer med all säkerhet hitta oss dit i alla fall en gång till.

Hotellet är helt okej. Sängarna är breda och rummen fräscha. Poolområdet helt okej men något kallt vatten enligt kidsen som badade en stund men sedan kom upp frysande. Nu längtar vi efter en hel natts sömn och sedan förhoppningsvis en bra frukost på hotellet. Råttorna i lägenheten höll oss vakna hela förra natten så vi är lite smått trötta ikväll.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *