Vi går mot nya äventyr

Avslutning på skolan.

Vår tid på Lanta för den här gången börjar lida mot sitt slut. Det är sista kvällen och på något konstigt sätt så ställer man liksom alltid in sig. Vi visste att den här resan var en bonus och tiden här har varit helt magiskt bra. Vädret har varit superbra för att vara den här tiden på året och vi har haft många härliga vänner här från början till slut. Sista två dagarna har regnet dock öst ner och det var ett lite trist avslut men som ändå på något sätt gör det lättare att lämna. Vi har också haft påhälsning av gnagare i lägenheten vid ett antal tillfällen vilket gör att vi inte kände oss direkt bekväma med att sova de sista nätterna.

Nyfrisserade grabbar.

Tidigt imorgon bitti åker vi transfer för att ta oss upp till Bangkok. En minisemester på tre dagar innan nytt jobb och livet i Sverige börjar igen. Grabbarna hade sista skoldagen på Sanuk i fredags och det var som vanligt sorgligt att säga hejdå till alla kompisar. Det har varit mycket kompishäng hela helgen och ikväll var det riktigt jobbigt för många att säga hejdå. Men vi ses igen, eller hur! I går natt klämde vi in oss hos grannarna och sov i deras ett rum och kök sju personer. Myspys och barnen var överlyckliga. Då hade råttfobin helt tagit överhand när vi hörde hur en utav dom krafsade inne i vårt skåp. Det är så typiskt att just jag, som verkligen inte gillar råttor har sett dom fyra gånger i lägenheten… äckligt.

Övernattning hos grannarna.
Råttfälla. Eller i alla fall ett försök till att hålla dom i skåpet.

När det tokregnar två dagar i sträck här på ön så blir det lätt väldigt långtråkigt. Vi har sysselsatt oss med att spela beachvolleybollturneringar i ösregnet (bollen var till slut så tung att man knappt orkade få över den över nätet). Druckit kaffe och hängt hos grannarna. Lyxat till med en klippning hos frisör för båda kidsen (hemma klipper jag alltid håret på dom men för 300 bath för båda så är det inte värt besväret). Dom blev superfina! Igår besökte vi Red Snapper som ligger utmed vägen på Longbeach. Där åt vi goda tapas och drack specialdrinkar. Synd bara att barnen var på riktigt stissigt humör så det blev ingen direkt behaglig middag. Vi märker verkligen att dom har resfeber och en del separationsångest. Det är mycket bråk, gnäll och allmän rastlöshet.

Tapas på Red Snapper.

Nu säger vi hej då till Lanta för den här gången och mot Bangkok!

Post Author: Malena

3 reaktioner på ”Vi går mot nya äventyr

  Maja

  (27 november, 2017 kl. 12:24)

  Hej!
  Vilken bra blogg du har! Extra roligt att läsa dina inlägg om Koh Lanta eftersom vi är på väg dit för en tre månader lång vistelse med våra barn. Vi åker vid årsskiftet och kommer hem vid påsk.
  En sak är det dock som gnager i mig, detta med råttorna. Jag har EXTREM råttfobi och vet att det är mycket av dem i Asien. Har varit på långresor i Sydostasien förut. Men på något sätt har jag bara försökt förtränga detta nu och tänkt att det får gå ändå. Men när jag läste ditt inlägg fick jag smått panik. Skulle vilja fråga dig som också verkar lida av denna fobi; hur vanligt är det att man får råttor ”på köpet ” i sitt boende? Har ni haft det i alla era boenden när ni varit på Lanta? Var bodde ni nu när ni hade dem i lägenheten?

  Vet ju att man kan stöta på dem på kvällstid utomhus och det är ju nog jobbigt det, men där man bor vill man ju verkligen inte få in dem. Vi ska bo i Bungalow första tre veckorna (Lanta Smileplace och Lanta Smilebeach) och sedan hyr vi en lägenhet på andra våningen i ett hus (Lanta Residence Boutiqe), tänker att det är lite säkrare men skenet kanske bedrar.
  Vill ju verkligen kunna se fram emot denna resa, inte behöva måla upp värsta skräckscenariot innan vi ens är där.

  Allt gott/ Maja

  Maja

  (29 november, 2017 kl. 09:15)

  Hej!
  Vilken bra blogg du har! Extra roligt att läsa dina inlägg om Koh Lanta eftersom vi är på väg dit för en tre månader lång vistelse med våra barn. Vi åker vid årsskiftet och kommer hem vid påsk.
  En sak är det dock som gnager i mig, detta med råttorna. Jag har EXTREM råttfobi och vet att det är mycket av dem i Asien. Har varit på långresor i Sydostasien förut. Men på något sätt har jag bara försökt förtränga detta nu och tänkt att det får gå ändå. Men när jag läste ditt inlägg fick jag smått panik. Skulle vilja fråga dig som också verkar lida av denna fobi; hur vanligt är det att man får råttor ”på köpet ” i sitt boende? Har ni haft det i alla era boenden när ni varit på Lanta? Var bodde ni nu när ni hade dem i lägenheten?

  Vet ju att man kan stöta på dem på kvällstid utomhus och det är ju nog jobbigt det, men där man bor vill man ju verkligen inte få in dem. Vi ska bo i Bungalow första tre veckorna (Lanta Smileplace och Lanta Smilebeach) och sedan hyr vi en lägenhet på andra våningen i ett hus (Lanta Residence Boutiqe), tänker att det är lite säkrare men skenet kanske bedrar.
  Vill ju verkligen kunna se fram emot denna resa, inte behöva måla upp värsta skräckscenariot innan vi ens är där.

  Allt gott/ Maja

   Malena

   (30 november, 2017 kl. 11:36)

   Hej Maja, tack! Vad glad jag blir att du gillar vår blogg. Du behöver nog inte oroa dig för råttor. Vi har bott många gånger på Lanta under långa perioder och aldrig sett eller hört en råtta tidigare. Det här var med all sannolikhet ett extremfall (dock inte speciellt trevligt) men inget som jag heller vet någon annan varit med om tidigare. Kan ju trots allt hända hemma i Sverige också:). Härligt att ni ska Lanta och njut av er vistelse. Det kommer att bli underbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *