Att göra med barn på Koh Lanta

När poolbadandet gjort att ni fått simhud mellan tårna och solstolen inte längre känns så lockande. Vad gör ni då på Koh Lanta tillsammans med era barn? Upp och hoppa! Det finns massor av roliga saker att göra tillsammans här på ön. Här listar jag några utav våra favoriter utan inbördes ordning.

Rattana Waterpark. Ta moppen eller en tuktuk över till grannön Lanta Noi. Här hittar ni den splitter nya vattenparken som består av en stor pool och massor av uppblåsbara vattenrutschkanor. Passar bäst för barn upp till 10-12 år. Inträde till parken är 150 baht för vuxna, 100 baht för barn.

Massage. Unna er en mysig stund tillsammans och gå på massage. Hör vågorna slå vid havet eller ta er in till Saladan och besök Serenity spa om ni vill ha lite extra mys. Förutom massage får man där låna deras veranda ut mot havet efter behandlingen och blir bjuden på både te och frukt. Lite extra kvalitetstid och tid att prata med varandra.

Familjeturnering i beachvolleyboll. Gillar ni sport och att hitta på något aktivt tillsammans så rekommenderar jag en tur till Slow down för beachvolleybollturnering. Kolla in deras Fb-sida för uppdaterad kalender. Det finns turneringar både för nybörjare/barn och lite mer vana spelare och det roliga är att man kan bilda ett lag som familj.

Måla din egen t-shirt. Bli vän med Saychon Lanta Batik på FB och kolla när han brukar hålla till på Somewhere Else på Long beach. Då kan ni boka in att måla egna batiktröjor i solnedgången. Alternativt kan man besöka honom på Lanta Noi för att göra egna saronger eller t-shirts.

Pyssla egengjorda armband. Åk in till saladan och ta höger i t-korset. Utmed vägen finns en butik som säljer smycken och här kan ni själva be att få lära er att göra armband. Välj material själva och få sedan instruktioner om hur ni knyter ihop ett alldeles eget armband.

Djungelvandra och besök vattenfallet på Klong Jark. Efter en lagom vandring på ungefär trettio minuter, och som passar utmärkt för barn från ungefär fem års ålder, kommer ni fram till vattenfallet. Passa på att ta ett svalkande dopp och glöm inte att ta med både vatten och energipåfyllning. Det finns två vägar och både vägarna leder till vattenfallet. Vid den ena vägen kommer ni även till en stor grotta som är spännande att besöka. Bli inte förvånade om ni får möta några av djungelns djur på er vandring.

Hyr en SUP-bräda. På flera ställen längs med ständerna kan man hyra standuppaddelboards (SUP-bräddor). Om barnen är tillräckligt gamla så kan dom testa en egen eller så går det lika bra att hänga med när någon vuxen paddlar. Åk ut en bit från stranden och låt sedan barnen hoppa från brädan. Det brukar vara en väldigt uppskattad aktivitet. Är barnen lite vattenovana så är puffar eller flytväst bra att ta med sig.

Det finns en hel uppsjö med andra aktiviteter på ön så sysslolösa behöver ni inte vara. Varför inte testa thaiboxning eller yoga som också finns för barn. Eller ta en sväng till Lanta animal welfare som tar hand om herrelösa hundar och katter. Jag vill dock skicka en liten blänkare om alla de aktiviteter som innehåller någon form av djur. Rida elefant eller gå på apshow känns både gammalt och förlegat men framför allt ligger det ofta ett inhumant sätt att behandla djuren på.

Så, se nu till att utforska Lanta med dina kids! Här finns massor att göra tillsammans.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *