Snorkling på Koh Haa

Koh Haa betyder de fem öarna och ligger ungefär två timmars båtfärd bort från Koh Lanta (med dykbåt). Ska man åka på en dagsutflykt för att få den bästa snorklingsupplevelsen så är det hit man ska åka. Här är vattnet härligt turkost och alla dykning/snorkling sker från båt. Det finns en liten pudervit strand, om tidvattnet ligger rätt, som man kan simma upp till men fiskarna och korallerna i havet lockar oftast mer.

Fiskarna och korallerna, ja det är ganska standard med vad vi brukar få se men barnen är exalterade. Vi lyckas få se muränor, sjöstjärnor, papegojfiskar, nemos och en del andra saker. Men höjdpunkten kommer när två revhajar cirklar runt oss en liten stund. Åttaåringen testar första snorklingsturen som håller på en timme med fenor, cyklop och snorkel. Efter ett tag blir det jobbigt och flytvästen måste på. Under andra turen skippar vi snorkeln och då går det bättre. Han simmar upp och ner, upp och ner och klarar hela timmen, trots vissa ställen med starkare strömmar, utan problem och utan flytväst.

Sexåringen har på sig flytväst, fenor, cyklop och snorkel under första turen. Flytvästen blir obekväm och ger skavsår. Snorkel gör mest att det blir supersvårt och han går ändå upp med huvudet hela tiden. Andra turen tar vi flytvästen så att han kan ligga på den istället, vi skippar både cyklop och snorkel och byter istället ut till hans simglasögon. Oj vad mycket bättre det går. Nu kan även han simma ner ibland och kolla närmare på allt under vattnet. Fenorna går hur bra som helst för båda men snorkeln kan vi nog skippa ett tag till.

Två snorkelstopp har vi på ungefär en timme vardera och sedan är det dags att styra färden hem mot Lanta igen. Värt det? Definitivt! Att se grabbarna simma runt i ett stort akvarium och se hur kul dom tyckte att det var. För oss vuxna, nja, vi har väl gjort det ett par gånger och nog finns det bättre ställen men ändå, en dag på havet är ett skönt break.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *