Höstlovet

Lovet börjar närma sig sitt slut och vi har haft en fantastiskt rolig vecka tillsammans. Det har varit mycket sport, natur och kultur blandat med kompishäng och tid bara vi i familjen. En helt perfekt kombo med andra ord. Det märks att ön börjar fyllas på med folk men än så länge har vi kunnat ha springlekar på stranden relativt ostört. Vi drog också ihop ett gäng med barn för strandfotboll vilket var väldigt uppskattat. 

Efter flera säsonger på Lanta så har vi ändå inte lyckats besöka vattenfallet en enda gång. Nu var det dags tyckte vi. Det gäller ju också att tajma så att det inte är alltför torrt då vattnet försvinner men nu i början på november var helt perfekt. Vi tog mopparna ner till Klong Jark och fick sedan djungelvandra i ungefär en halvtimme innan vi nådde vattenfallet. Det var en ganska lätt vandring och väldigt uppskattad av barnen som tyckte det var spännande. Vi hade två sexåringar och en åttaåring vilket funkade perfekt. När vi kom fram så fick vi oss ett välförtjänt dopp i det svalkande vattnet och vi fick till och med ha det helt för oss själva en stund. Supermysigt! Rekommenderas att ha joggingskor, vatten och kanske lite snacks med sig. 

På vägen tillbaka tog vi en annan väg som ledde oss till en stor grotta. Spännande tyckte vi men när vi skulle ut igen så blockerades vägen av en stor svart orm. Mindre roligt men den ringlade sedan iväg. 

Dagarna har också fyllt med tennisspel, utmaningar i strandtennis och två turneringar i beachvolleyboll. Sexåringen gjorde premiär i familjeturneringen så vi kunde spela tillsammans allihop. Så kul! Att vi gick och vann gjorde ju inte saken sämre.  Åttaåringen gjorde också premiär i att spela sin första tvåmannaturnering. Som tur va spelade han varken med mamma eller pappa utan en annan vuxen. Det gick strålande och dom gick till åttondelsfinal vilket va imponerande då han var helt klart yngst i startfältet. Väldigt nöjd och glad kille efteråt. Sexåringen fick under tiden en hel lekdag med sin bästa vän och var väldigt nöjd han också. Dom bara leker och leker konstant och älskar verkligen att vara med varandra vilket är så kul att se. 

Vi har hängt med vänner och här på Lanta leker man väldigt mycket över åldersgränserna. Det tycker vi är underbart och berikande. Dom äldre barnen släpper gärna in de yngre och tar hand om varandra. Grabbarna vill gärna barnvakta de yngre. Flera andra trogna lantavänner har kommit ner under veckan så nu har vi fullt upp. När skolan börjar efter höstlovet så ska det, vad vi har hört, dubbleras med elever och lärare så det blir kul att se på skolgården imorgon. 

I fredags var det Loy Krathong här i Thailand. Det innebär lite förenklat att man skickar ut små båtar med blommor i havet. På båten ska man samla en nagelbit eller ett hårstrå från varje familjemedlem och sedan kommmer det bringa tur och lycka för resten av året. Vi hade gjort krathonger i skolan veckan innan lovet men dom hann så klart bli dåliga så vi fuskade och köpte en ny. Den nya hade dock en massa nålar i sig och vi fick höra att stranden var full av nålar efter förra Loy Krathong så vi gjorde en egen ceremoni och släppte ut våra krathonger i poolen. Mysig det också. 

På fredagar är det nästintill obligatoriskt att gå till Paz, Indianen här på ön och hans bar. Där samlas många utav familjerna på skolorna och vid niotiden bjuder han på fireshow. Barnen älskar det och ser det som veckans höjdpunkt. Något gott att dricka massor av kompisar och spänning. Spelar ingen till att showen alltid är densamma utan dom tycker alltid att det är lika häftigt.

Nu ser vi fram emot veckan som kommer med lite rutiner, mycket träning och långa strandpromenader. Livet är enkelt här nere.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *