Höstlovsstart och första skolveckan

Första skolveckan på Lanta för den här säsongen är redan avklarad och vi har gått in i höstlovsmode. Hela veckan är det ledigt (även fast vi tycker att vardagen här är galet skön) och vi får massor av tid tillsammans. 

Sedan i våras så har det kommit ett vattenland till Lanta Noi som vi har varit och besökt. Kul tyckte barnen och det räckte gott och väl för att slå ihjäl några timmar. För 500 baht gick vi in allihop i familjen (två vuxna, två barn). 

Vi har åkt en sväng med moppe ner till Old Town för att spana in läget, njuta av den varma luften som fläktar när man kör och dricka en god shake på ett hak med utsikt över havet. Trafiken var nästintill obefintlig så då är det skönt med moppeturer. 

En heldag på vårt favoritställe, somewhere else på longbeach, har så klart också stått på schemat. Det inkluderade också massage för mig och grabbarna och jag tror minsann att vi alla tre låg och slumrade en stund. Sexåringen sov vidare tills vi fick väcka honom en halvtimme senare. Underbart att bara chilla och komma ner i varv. 

Monsunen har helt klart vänt, vattnet har blivit klarare och inte alls lika vilt som tidigare. Nu blåser vinden utåt istället för inåt vilket också gör att stränderna inte blir så skräpiga. Våra favoritrestauranger har äntligen öppnat upp för säsongen så vi har njutit av riktigt bra thaimat på både Star inne i Saladan och Veedview som öppnat på nytt ställe nere på Klong dao. 

Mycket strandlek, poobad och kompishäng har också stått på schemat. Vi har haft poolparty och räkfrossa hos några vänner och bästa kompisarna har idag övernattning med varandra vilket så klart är obeskrivlig lycka. Livet leker med andra ord och vi njuter i värmen. Har hört rapporter om frost i Sverige och då känner vi att vi trivs bäst där vi är nu.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *