Tillbaka på Lanta, hemma igen!

Den här säsongen hade vi faktiskt inga förhoppningar om att ta oss till Koh Lanta. Det kändes smått hopplöst men så öppnade sig en lucka. En period mellan jobb som kunde fyllas och en möjlighet som vi direkt tog. Sex veckor på Lanta känns för oss som en kort resa men förmodligen för många som väldigt länge. Vi kan knappt fatta att vi är här, det här, som nästan känns mer som hemma än i Sverige. Hela familjen är smått överlycklig och åttaåringen har gått med smilbanden högt upp mot öronen sedan vi anlände i torsdags. Sexåringen har mest lekt och lekt och lekt med sin bästa vän sedan tidigare och som vi nu har förmånen att bo dörr i dörr med.

Det är lågsäsong på ön vilket vi tycker är skönt. Inte så mycket folk än och stränderna får vi ha nästan för oss själva. Restaurangerna håller på att öppna upp så smått och vi räknar med att det mesta kommer att vara öppet till nästa vecka. Det enda som är tråkigt är att vissa delar av stränderna är väldigt skräpiga då det sköljs upp skräp från havet. Vädret har visat sig från sin bästa sida än så länge och har varit mycket bättre än väntat. Runt 30-35 grader och sol. Inte en droppe regn har vi sett sedan vi kom och det känns ovanligt för att vara i oktober.

Barnen började skolan i går och har en liten mjukstart den här veckan innan det är höstlov. I förskoleklass är det fem barn den här veckan och åttaåringen går i en 1-3:a med nio barn (tror jag, inte fler i alla fall). Underbart! Vi har träffat vänner både från Sverige och gamla lantavänner så allt känns precis som vanligt. Idag öppnade gymmet som har varit under renovering de senaste två veckorna. Hurra!!! Mycket fräschare och större än tidigare även fast det fortfarande är ett ganska ruffigt thaistyle gym. Nu blir det många strandpromenader och gymtimmar de kommande veckorna. 

Ska försöka uppdatera lite mer frekvent kommande tiden. För fler uppdaterigar så finns vi också på instagram @resefamiljen 

Post Author: Malena

1 reaktion på ”Tillbaka på Lanta, hemma igen!

    […] Reseplaneringen har aldrig tidigare varit så kort men eftersom vi anländer till Lanta redan under lågsäsong så är det inga större problem med varken boende eller skola. Innan vi åker så hinner vi med […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *