Det här med sommarlov, hur går det ihop?

Barnen är just nu inne på sin sjätte vecka på sommarlovet. Den tillbringar dom, väldigt efterlängtat, med mormor och morfar i Finland. Det är en tradition som inte går att rucka på och som har följt med ända sedan grabbarna var tre respektive ett år. Jag och maken passar istället på att jobba två veckor då barnen först är i Finland och sedan åker upp till farmor och farfar i Umeå. Det känns som en bra deal och hela semesterkänslan förlängs. Barnen får göra massor av roliga saker och vi vuxna får lite tid till varandra på hemmaplan. Sedan spenderar vi de sista veckorna innan skolan börjar tillsammans igen och barnen lyckas få ihop hela nio veckors sommarlov! Många blir förvånade när vi berättar att grabbarna faktiskt är ute och reser på egen hand under tre veckor av sommaren men vi har vant oss från början och nu för tiden så är det en win win situation för oss alla. Barnen vill helst vara iväg ännu längre men då tycker vi föräldrar att längtan blir alldeles för stor. Innan grabbarna åkte iväg till Finland så kom dom med förslaget att dom skulle laga en trerätters middag till sina föräldrar. Dom börjar bli stora dom där smågrabbarna…

Kladdkakan gjorde dom helt själva utan hjälp. Både receptläsning och bakning gick strålande;DSC03240

Someliern är fokuserad vid servering av dryck till förrätten;DSC03238

Att barnen har börjat ha sommarlov för onekligen tankarna till sina egna härliga sommarlov där minnen för evigt skapades och den där frihetskänslan infann sig. Bara den här sommaren så har åttaåringen lärt sig att ro roddbåten alldeles själv, båda två har lärt sig att köra mountainbike utan fotbroms, tälja med kniv och en massa andra härliga kunskaper har införskaffats. Inte bara en massa nya upplevelser har lagts till listan utan även stunder av att bara vara och ha kul tillsammans, skapa egna lekar, plocka massor av bär och koppla av. Sommarlov är verkligen helt underbart och vi är så glada över att vi har möjligheten att ge våra barn ett riktigt långt sådant!

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *