Sommar, Ålsten och Gelato

I helgen fick vi äntligen en försmak och dos av den svenska sommaren. Temperaturen steg upp mot 28 grader och vi både badade i Mälaren och käkade massor av glass. Dessutom så hann vi med att skura trätrall, plantera och göra upp planer för vårt nya soldäck. Vi avslutade långhelgen med en tur till Bromma för bad i Mälaren vid Solviksbadet. Vattentemperaturen var fortfarande i kallaste laget men många människor hade hittat till stranden. Solviksbadet är en favorit då det inte är allt för långt bort från oss, det finns sandstrand, gräsmatta, brygga och glasskiosk. Allt man kan tänkas behöva med andra ord. Eftermiddagen avslutades med att besöka den prisade gelaterian i Ålsten. Gelato Scarfo har vunnit massor av priser och vi säger bara Wow! Helt galet god gelato som passade perfekt i sommarvärmen. Smaker som rabarber, mjölkchoklad och lakrits passade oss perfekt. Barnen nöjda, mamma nöjd!

Den svenska sommaren är bland det bästa jag vet och nu har den börjat! Helst av allt har vi inga andra planer än att upptäcka vårt fina avlånga land som då visar sig från sin allra bästa sida. Våra sommarplaner för i år sträcker sig från Göteborg i väst till Skellefteå i norr. Besöka familj och vänner ligger högst i topp för årets semester. Åh vad vi längtar!

Älskar tiden då det blommar som mest.
Älskar tiden då det blommar som mest.
Äntligen sommarvärme, äntligen har maskrosorna blommat över och kan blåsas iväg.
Äntligen sommarvärme, äntligen har maskrosorna blommat över och kan blåsas iväg.
Årets första dopp i Mälaren. Solviksbadet levererar om än med mycket folk.
Årets första dopp i Mälaren. Solviksbadet levererar om än med mycket folk.
Njuter i gräset av rabarbergelato.
Njuter i gräset av rabarbergelato.
Bästa gelaton hittar ni, om ni frågar oss, på Gelato Scarfo i Ålsten. Bara den värd ett besök. Men räkna med att spendera lite tid i den långa kön som ringlar ut från butiken.
Bästa gelaton hittar ni, om ni frågar oss, på Gelato Scarfo i Ålsten. Bara den värd ett besök. Men räkna med att spendera lite tid i den långa kön som ringlar ut från butiken.
Ålsten i Bromma är ett riktigt smultronställe med sina pittoreska, gamla hus i långa längor. Här kan man strosa runt och bara njuta.
Ålsten i Bromma är ett riktigt smultronställe med sina pittoreska, gamla hus i långa längor. Här kan man strosa runt och bara njuta.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *