En miniweekend i Västerås

”Tåget tuffar in på Sundbybergs station. 45 minuter senare befinner vi oss i Västerås. Staden som är känd för sina gurkor och som just den här helgen bjuder på lite mer värme i luften och massor av roliga äventyr för hela familjen. En miniweekend med en paus från vardagen och då helgen kommer att kännas lite extra lång”

Födelsedagstårta till vår fina 6-åring. Självklart tema var pokemon.
Födelsedagstårta till vår fina 6-åring. Självklart tema var pokemon.

I veckan fyllde vår yngsta kille sex år. Vår lille store grabb som är helt fantastisk på så många vis. Han som är klok, omtänksam och kärleksfull. Han som gärna sätter andra människor i första rummet och älskar att tillbringa tid tillsammans med sin familj. Vi har så klart firat honom hela veckan lång och de senaste födelsedagarna som barnen har haft så har vi haft som tradition att ge bort en upplevelse. Barnen älskar upplevelsepresenterna och vi som familj får göra något riktigt kul tillsammans. Perfekt kombo!

Vi upptäcker Västerås.
Vi upptäcker Västerås.

På sin födelsedag fick Hugo en bingobricka med olika uppgifter som skulle lösas under veckan. Uppdragen var exempelvis att rita en teckning av hela familjen, hitta fem Pidgeys, lösa mattetal eller att hoppa hopprep. En riktigt bra utmaning som vi nog tar med till kommande födelsedagar och vi tackar familjen Thunberg för tipset! Varje löst bingorad ledde till en överraskning. Det blev bland annat sushi på restaurang på födelsedagen, tågresa till Västerås, bo på hotell, badland i Västerås, glass och ett besök på studsmattecentret Yoump i Västerås som priser.

Närhet till Mälaren, ett stenkast från Actionbadet.
Närhet till Mälaren, ett stenkast från Actionbadet.

Att ta tåget från Sundbyberg till Västerås var supersmidigt och biljetterna gick att köpa strax innan avgång på nätet. Vi tog med oss barnens sparkcyklar eftersom vi visste att det skulle bli en del promenerande under helgen. Kokpunkten är ett actionbad som ligger bara tio minuters promenad från centralstationen. Actionbadet ryms i ett gammalt ångkraftverk och med utsikt över Mälaren. Här tillbringade vi lätt fem timmar, men då är hela familjen också galet förtjusta i vatten och rutschkanor. Det fanns fyra stora vattenrutschkanor varav en utav dem med längd gräns. Actionbadet ryms på åtta våningar och ni förstår säkert då att det inte var några korta rutschkanor. Utöver rutschkanor så fanns det en utomhuspool, en äventyrspool med klättervägg, aquabio och vattenfors samt ett mindre barnland. Trots att vi var där under lördagen så kändes det aldrig som om det var speciellt mycket folk och vi älskade verkligen det här stället.

Kokpunkten var en riktig höjdare.
Kokpunkten var en riktig höjdare.

Framåt eftermiddagen checkade vi in på Clarion hotell som ligger centralt i Västerås. Anledningen till att vi valde Clarion var att det ingår både eftermiddagsfika och middag när man bor där. Det kändes som en bra lösning när en trött familj kom från en hel dag med bad. När vi kom fram så blev vi uppgraderade från ett standardrum till ett större rum men soffgrupp. Gillas! Tyvärr fanns det inga extrasängar och nästa gång kommer vi inte att dela två stycken 90 cm sängar på två vuxna och två barn. Nu börjar grabbarna bli för stora och det innebar en natt utan speciellt mycket sömn för oss vuxna. Rummet var ganska slitet men vi gillade att det fanns egen kaffemaskin och sängarna var sköna. Middagen som serverades var helt okej för något som faktiskt ingår i priset men ingen gourmemåltid. Däremot var frukosten riktigt bra och vi bara älskar hotellfrukostar. Bästa lyxen!

We love hotellfrukost! Clarion höll verkligen hög klass.

Söndagen började med en riktig långpromenad. Ungefär en timme tog det för oss att ta oss ut till ett industriområde i utkanten av Västerås. Tack för att vi kom ihåg sparkcyklarna. Här betalade vi in oss på Yoump som är Sverige första studsmattecenter (idag finns ganska många runt om i Sverige men vi har inte testat ett enda). Det fanns studsmattor i långa rader och med massor av olika användningsområden. Barnen älskade det och var riktigt svettiga efter en timme. Vi vuxna tyckte att det var lite i dyraste laget för en tidsbegränsning på en timme om man jämför med fem timmar på ett actionbad. Men kul att testa något nytt. En timmes promenad tillbaka till centralstationen med pausstopp för pizza och glass så var det en trött familj som anlände till Sundbyberg på eftermiddagen. Tänk att en helg kan kännas så mycket längre när man åker i väg en sväng. Vi rekommenderar verkligen ett besök i gurkstaden om ni vill ha en riktigt kul familjehelg tillsammans!

Yoump bjöd på både studsmattor och gladiatorkamp.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *