Songkran, ett firande som förenar människor med glädje och vatten

”Ögon som glittrar, dyngsura människor över allt, glädje, vatten och kärlek. Songkran är det thailändska nyåret och firas alltid i mitten på april. Att uppleva glädjen och kärleken som förenar människor under ett enda stort vattenkrig är helt underbart, och välbehövligt, i en annars mycket orolig och ostabil värld.”

Barnen tjuter av glädje. De har varit förväntansfulla i flera dagar och verkligen längtat efter dagens aktivitet. Frukosten åker ner i ett huj och vi vuxna hinner knappt med innan barnen redan är ute på gården för att tjuvstarta firandet med vänner. Vattenpistoler, byttor och hinkar följer med ut till vägen där det riktiga firandet redan dragit igång. Det är vilt och glatt. Både stora och små är med. Vattnet flödar och vattenbilen går i skytteltrafik över ön. Att det är roligt är inget att sticka under stolen med och timmarna bara flyter förbi. Framåt sen eftermiddag drar vi oss bort från huvudvägen då energin börjar tryta. Alla i familjen somnar gott på kvällen och ja, vi längtar redan till nästa gång.

Samling på skolan för att påbörja firandet av Songkran.
Hela familjen samlad.
Vattenkrig utan att frysa, yeah!
Blöt blir man garanterat. Foto: Frida Ehn
Kul för både stor och liten. Alla mot alla. Foto: Frida Ehn

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *