Sista skoldagen och nu väntar påsklov

Idag har barnen gjort sin sista skoldag på Sanuk för den här gången. Veckan har präglats av utskrivningssamtal, tacktal och avskedssånger. Det känns alltid lika sorgligt att avsluta en vistelse här på Lanta. Barnen har fått sina thaiböcker med fina minnen från skoltiden. Vi kommer sakna alla hämtningar/lämningar, storsamlingar, underbara pedagoger/lärare och nya/gamla vänner. Livet här helt enkelt. Skolan avslutade dagen med ett mindre vattenkrig som försmak till Songkran, det thailändska nyåret. Barnen var eld och lågor och skolgården fylldes av vatten.

Sista samlingen på Sanuk för den här terminen.
Sista samlingen på Sanuk för den här terminen.

Nu väntar en veckas påsklov innan vi påbörjar den långa resan hem. Påsklovet firades in på olika håll i familjen. Rasmus fick för första gången gå ut och äta lunch själv med några kompisar och var så klart stolt över att själv beställa in mat, ta in notan och klara sig helt själv. Jesper höll sig på behörigt avstånd för att ändå finnas till hands om det skulle behövas medan jag och Hugo åkte in till Saladan för lunch och shakes på tu man hand. Nu hoppas vi på en sista vecka med lite mer sol och kanske, om vi har tur med vädret, en snorkeltur.

Eftermiddagsdopp.
Eftermiddagsdopp.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *