Separationsångest

Fyra månader har snart nått sitt slut. Vi har bara två veckor kvar innan det är dags för avresa och vi känner oss inte alls redo. Vi kan konstatera att de halvårslånga vistelserna som vi tidigare haft på ön och som fått oss att känna att Koh Lanta är vårt hem har satt sina spår. Vi kommer att sakna all vår tid tillsammans som familj, all tid som vi har haft att lägga på oss själva, möjligheten att kunna träna utan tidspress och skolan som alltid levererar och är helt fantastisk.

Under den här resan så har vårt fokus på träning legat främst på styrketräning på gym 4-5 ggr/vecka, strandpromenader nästan varje vardag och beachvolleybollturneringar när det har passat in. Jag har haft ett litet halvdolt mål på styrketräningen och det har varit att kunna lyfta 100 kg i marklyft. Idag klarade jag det! 2 reps på 100 kg och måste ju så klart skryta lite. Lycka!

Regnperioden verkar ha dragit in över ön betydligt tidigare än föregående år så vi har fått dras med kraftiga skurar, åska och blixtrar. Oftast är det över på en timme eller två vilket är helt okej men ibland håller det på en hel eftermiddag och då är det lätt att bli lite less. Inomhusaktiviteterna är ganska begränsade här eftersom vi nästan alltid är ute. Senaste dagarna har det varit mycket lek med kompisar för barnen. Många börjar lämna ön och då gäller det att passa på eftersom man kanske inte ses igen. Eller vi väljer ändå att säga Pop kan mai – på återseende. Trafiken har lugnat ner sig betydligt senaste veckorna och det är skönt. Idag är det fredag och vi hoppas kunna fredagsmysa på stranden i eftermiddag, om inte regnet drar in. Bjuder på lite bilder från när jag och Jesper åkte över till Lanta Noi i veckan. Vi beställde lite specialgjorda saronger av Mr Batik och spanade in om det hänt något nytt på systerön till Lanta Yai.

Trevlig helg!

Även Lanta Noi bjuder på sköna vyer.
Även Lanta Noi bjuder på sköna vyer.
Batik i långa rader på Lanta Noi.
Batik i långa rader på Lanta Noi.
Mr Batik har bråda dagar med många beställningar.
Mr Batik har bråda dagar med många beställningar.
Bron som numera förbinder de båda Lanta öarna.
Bron som numera förbinder de båda Lanta öarna.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *