Mot lågsäsongen

Något hände på ön efter att vi kom hem från vår visumresa. Nu har alla våra besökare åkt hem och antalet barn på skolan har minskat drastiskt. Stranden känns numera nästintill tom i jämförelse med hur det har sett ut tidigare. Det har mycket att göra med att sportloven nu är slut hemma i Sverige och de som åker hit, både på semester och som en längre resa ofta gör det i kombination med loven. De flesta två/tre månaders liggarna här på Lanta reser hit mellan jullov och sportlov.

Fredagsshaken.
Fredagsshaken.

Vi älskar den här känslan som infinner sig när lugnet har lagt sig på ön. Det är underbart med färre barn på skolan, det blir mer småskalligt och nära. Dessutom har vindarna vänt och nu blåser det in mot ön igen. Det innebär något mer skräp på stranden och att vattnet blir något grumligare. Men det innebär också att vågorna kommer att bli större och större och att vi äntligen kan vågsurfa igen. Underbart! Det är fortfarande väldigt varmt men inte riktigt som det var för en vecka sedan. Luftfuktigheten har dock ökat och man svettas kopiösa mängder för ingenting. Till och med på smalbenen bara rinner svetten när man rör på sig. På dagen måste vi ha skor på fötterna för asfalten blir så varm så att det med all säkerhet går att steka ägg på den. Tidigare har vi kunnat gå barfota ner till stranden men det är inte längre att tänka på.

Fotbollsgrabben.
Fotbollsgrabben.

Många restauranger på ön drar ner sina öppettider eller minskar ner sin verksamhet under de här veckorna.

På stranden börjar det avta med folk. Härligt tycker vi.
På stranden börjar det avta med folk. Härligt tycker vi.

Den här helgen är tanken att vi ska ta det lite lugnt och bara njuta av att vara. Tiden bara rinner mellan fingrarna och det är faktiskt bara tre veckor kvar tills vi måste lämna ön. Igår eftermiddag åkte vi ner till Somewhere Else efter att ha haft kontakt med Saychon Batik. Där möttes vi upp och grabbarna fick, tillsammans med några thaibarn, göra egna batik t-shirts. Så härligt att sitta där på gräsmattan i eftermiddagssolen och vara lite kreativa. Barnen hade fullt fokus med att fylla sina pokémons med olika färger och dom blev så himla fina. Vi fortsatte kvällen på samma ställe och fick middagssällskap i solnedgången. En riktigt skön fredagskväll!

Kul att göra aktiviteter med thaibarnen och få öva både thai och engelska.
Kul att göra aktiviteter med thaibarnen och få öva både thai och engelska.
Målar batikpikachus.
Målar batikpikachus.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *