På upptäcktsfärd

Eftersom vi är ganska hemma här på Lanta så är det lätt att fastna i gamla fotspår. Vi vet vilka restauranger vi gillar, vart vi hittar billig och god takeawaymat och vart vi gärna hänger på helgerna. Nu har det lugnat ner sig med jobb och fler och fler börjar lämna ön. Därför kände vi att det fanns tid för en liten upptäcktsresa. När barnen var i skolan passade vi på att ta moppen söderöver. Inga bestämda mål utan bara stanna där vi ville och där det såg spännande ut. Det finns ändå fortfarande så många ställen på ön som vi faktiskt inte har sett och varje säsong stänger vissa ställen ner och nya dyker upp.

Första stopp blev norra Klong Khong. Vi är egentligen inte speciellt förtjusta i Klong Khong eftersom det kan vara väldigt stenigt vid lågvatten och på stranden finns det ofta mycket skräp och glas. Stranden har dock många mysiga hak där man kan krypa upp i skuggan. Coco, är definitivt ett sådant ställe som vi kommer att testa på mer framöver. Eftersom det är helt galet varmt här på ön nu så skuggan är definitivt något som behövs. Mitt på dagen håller vi oss faktiskt helst inne och försöker utnyttja förmiddag och sen eftermiddag för utetid.

En annan ny favorit blir nog Nui beach. Stranden ligger lite halvt svåråtkomligt och där man behöver knata en bit ner genom skogen. På stranden finns inga restauranger men däremot några ställningar med bambu där man kan få skydd mot solen.

Lunch intogs på Drunken Sailor som ligger ute vid vägen vid Kantiang bay. Ett helmysigt ställe med hängmattor, puffar och god mat som hade kombinerats ihop på ett annorlunda sätt. Exempelvis beställde vi in en tom jam som nudelsoppa och en fried rice med chili paste. Bra mat till rimliga priser. Blir nog några fler upptäcktsresor de kommande veckorna. Tips på ställen mottages gärna!

Norra Klong Khong
Norra Klong Khong
På jakt efter hemliga stränder.
På jakt efter hemliga stränder.
Nui beach.
Nui beach.
Skönt att kunna ta en paus i skuggan.
Skönt att kunna ta en paus i skuggan.
Fin vy och magisk strand nedanför. Synd bara att det var ett stup rakt ner och svårtillgängligt.
Fin vy och magisk strand nedanför. Synd bara att det var ett stup rakt ner och svårtillgängligt.
Drunken Sailors Restaurang uppe på vägen vid Ban Kantiang.
Drunken Sailors Restaurang uppe på vägen vid Ban Kantiang.

Post Author: Malena

2 reaktioner på ”På upptäcktsfärd

  Towe Sandlund

  (14 mars, 2017 kl. 13:44)

  Ååå, känns som vi gjort rätt val med att boka 5 dagar på Kantiang i december, som en start, för att sen jobba oss norröver på ön 🙂

   Malena

   (16 mars, 2017 kl. 07:35)

   Härligt Towe! Ni kommer säkert få helt underbara dagar på Lanta. Ju längre söder ut desto färre människor:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *