Laanta Lanta Festival

Vi susar neråt på ön och svänger av elefantvägen mot Old Town. Under tre dagar så hålls den årliga festivalen Laanta Lanta just här i gamla stan på Koh Lanta. Utav alla fester, marknader och tillställningar så är det här vår favorit. På huvudvägen inne i Old Town flyttar restaurangerna ut sina bord på gatan och lite längre uppåt vägen så trängs de vanliga shopping- och matstånden med en och annan hoppborg. Vi söker oss dock längre ner mot vattnet där många utav Koh Lantas finare restauranger har dukat upp egna områden. Här finns vita dukar under bar himmel, reaggebarhäng och bara genuint mysigt thai. Lyxrestaurangerna Layana och Crown finns representerade liksom ett antal andra ställen. Vi söker oss till Crowns område där thaimadrasser ligger i gräset och på de små låga borden står tända ljus. Här kan vi avnjuta en helt sagolikt god skaldjurstallrik för ynka 79 bath. Alla ställen har gjort specialmåltider för just festivalen och med galet billiga priser. Har du varit på ”Smaka på Stockholm” så är känslan lite densamma fast varmare och mysigare. Solen går ner och barnen springer glatt omkring, leker och köper sockervadd. Hade det inte varit för att det är en morgondag på skolan så hade vi nog kunnat sitta där länge och blicka ut över den mörka stjärnhimlen och lyssna på musiken som hörs från alla möjliga håll.

Vid femtiden är det ganska lugnt fortfarande på Laanta Lanta.
Vid femtiden är det ganska lugnt fortfarande på Laanta Lanta.
Grillade majskolvar går alltid ner.
Grillade majskolvar går alltid ner.

Mysiga hak nere vid vattnet fanns det gott om.

Huvudgatan i Old Town börjar fyllas på med folk.
Huvudgatan i Old Town börjar fyllas på med folk.
Laanta Lanta bjuder på mycket thailändsk kultur.
Laanta Lanta bjuder på mycket thailändsk kultur.
De här uppklädda tjejerna skulle snart upp på en utav alla scener i området.
De här uppklädda tjejerna skulle snart upp på en utav alla scener i området.
Lyxresortsen på ön hade byggt upp egna små myshörnor. Här är det Crown som bjuder på äkta thaikänsla.
Lyxresortsen på ön hade byggt upp egna små myshörnor. Här är det Crown som bjuder på äkta thaikänsla.
Mysiga hak nere vid vattnet fanns det gott om.
Mysiga hak nere vid vattnet fanns det gott om.
På Crowns "område" kunde vi också avnjuta en sådan här skaldjurstallrik med bläckfisk, räkor och musslor för ynka 79 bath. Lite känsla liknande "smaka på Stockholm"
På Crowns ”område” kunde vi också avnjuta en sådan här skaldjurstallrik med bläckfisk, räkor och musslor för ynka 79 bath. 

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *