Avsked, god mat och mycket umgänge

Vi har haft vår mest fullspäckade vecka sedan vi kom till Lanta den här veckan som varit. Några vänner anlände till ön och för andra vänner liksom mormor och morfar var det sista veckan här. Vi började med att Jesper ställde upp i King of balls här på Lanta. Det är en tvådagarsturnering där alla möts i grenarna tennis, bordtennis och beachvolleyboll. Spännande var det ända in i det sista men tillslut kammade han hem en välförtjänt seger. Gissa vem som var lycklig? Båda grabbarna har passat på att få lite egentid med mormor och morfar med övernattningar och mys. Det innebär att vi har fått tid för bara ett barn och det är också välbehövligt ibland.

Fruktbordet på Layanas frukostbuffé
Fruktbordet på Layanas frukostbuffé

Två barnkalas har avverkats och ett födelsedagsbarn i form av morfar har firats. Det blev frukost på Layana. Lyxresort här på ön som är barnfri och har en helt magisk frukostbuffé. På eftermiddagen blev det en drink på Rockbar och sedan avslutande födelsedagsmiddag på Lazy Days. Skulle klassa Lazy Days som ett utav de absolut bästa matställena på ön. Dom är riktigt bra på att kombinera ihop olika smaker och gärna Thai fusion Svenskt. Hallomiburgaren som jag åt var nog den bästa burgaren jag ätit (och då är jag inte ens vegetarian). Tillslut rullade vi nästan hem efter en hel dag ägnad åt frosseri.

Konsten att dricka så många cappuccino som möjligt på en förmiddag kan man öva på när man äter Layanas frukost.
Konsten att dricka så många cappuccino som möjligt på en förmiddag kan man öva på när man äter Layanas frukost.

Skolan har haft en insamlingsdag till förmån för Children of the forest. Det var en galet bra tillställning med massor av aktiviteter på skolgården och där alla pengar som samlas in går till de fattiga barnen på gränsen till Burma. Grabbarna har pratat jättemycket om de här barnen både före och efter insamlingen vilket visar på att det har gjort intryck. På skolgården fanns alla möjliga aktiviteter som hade fixats av skolbarnen och föräldrar. Levande jukebox, kast med tvättsvamp på elev, stå i jägarvila mot urstark polis (vår femåring stod i åtta minuter!!! galet imponerande), spökhus och fiskdamm var bara några utav alla populära aktiviteter. För varje aktivitet betalade man 20 bath. Verkligen något som skolorna hemma i Sverige borde anamma. Roligt och lärorikt för barnen att göra detta tillsammans för en bra sak.

Insamlingsdag till förmån för Children of the forest.
Insamlingsdag till förmån för Children of the forest.

Vi har haft avskedsmiddag för mormor och morfar och dagen efter för våra Skellefteåvänner. I det här fullspäckade schemat så glömde både jag och Jesper bort att fira vår förlovningsdag. Tur att vi var ungefär lika dåliga på att komma ihåg det.

Halloumiburgare på Lazy Days får fem utav fem möjliga stjärnor.
Halloumiburgare på Lazy Days får fem utav fem möjliga stjärnor.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *